Az Év Autója és az új Focus is öt csillagra vizsgázott

Összetörték a Volvo XC40-et és a Focust, mindkettő rendkívül biztonságos

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Euro NCAP most két új modellt tört össze, mindkettőnél rendkívül fontosak az alapáras vezetéstámogató rendszerek, valamint a gyalogos és kerékpáros védelem is.


Ismét összetört két új autót az Euro NCAP, legfrissebb közleményük tárgya pedig nem más, mint az Év Autója, vagyis a Volvo XC40, valamint az új Ford Focus. Összesítve mindkét autó elérte a maximálisan elérhető öt csillagot, ám a svéd SUV utasvédelmére 97%-os eredményt kapott, amivel az elmúlt három év Top 5 legbiztonságosabb autója közé került, 85%-os eredményével a Focusnak sincs szégyellni valója.
Hirdetés

Az Euro NCAP legújabb törésteszt-eredményei
Euro NCAP 2017 eredményFelnőtt-védelemGyerek-védelemGyalogos-védelemBaleset-elkerülő rendszerek
Ford Focus5 csillag85%87%72%75%
Volvo XC405 csillag97%87%71%76%

Mindkét modellben rendkívül fontos szerepet játszanak a vezetéstámogató rendszerek, biztonsági elektronikák, amiknek köszönhetően a Focus 72, a Volvo pedig 71%-ot ért el gyalogosvédelem terén. Aktív városi vészfék asszisztensük gyalogost és kerékpárost egyaránt hatékonyan felismer, távolságtartós tempomatjuk és sávtartó elektronikájuk is kellőképpen hatékony. A Volvo XC40 az idei Év Autója, a Ford Focus viszont csak 2018-ban mutatkozott be, így jó eséllyel indul majd a 2019-es Év Autója címért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.07.26. at 10:30
    Permalink

    A European New Car Assessment Programme az Európában forgalmazott autók biztonságával foglalkozó szervezet, de hol vannak az Ázsiában, Észak-Amerikában és Ausztráliában forgalmazott autók. 86 millió új személyautót és kishaszongépjárművet adtak el a világon 2017-ben, Európában 21 millió autó fogyott így a statisztika és a cikk is félrevezető-

Vélemény, hozzászólás?