Az év driftcsatája megvolt már?

A driftvideók másik dimenziója: GT-R a Murciélago ellen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gondolkodás nélkül ugrik át teret és időt a Donut Media legújabb 5 perces mozija. Benne Nissan GT-R és Lamborghini Murciélago csatázik.


Eddig csak Ken Block és filmes csapata volt híres az újító ötletekről, amiket driftes, gymkhanás filmjeikben elrejtettek. A pár éve alakult Donut Media azonban most keményen odapörkölt nekik, hiszen olyan 5 perces kisfilmet dobtak össze, amit nehéz lesz überelni bárkinek is. Már korábban is számtalan ötletes és elképesztő látványvilággal megáldott mozival tették boldogabbá néhány percünket, amit viszont most összeraktak Baggsyval és Daigoval, az egy másik dimenzió.
Egy brit kikötőben játszódik a Battledrift 2, az egyik főszereplő tehát hazai pályán mozog. Ő Steve Biagioni, vagy ahogy a drift világában ismerik, Baggsy. Már magyar pályákon is számtalanszor megmutatta, hogy mire képes egy Nissan Silvia S13 volánja mögött, frissen épített Nissan GT-R-ét azonban még nem igazán láthattuk tőle. A General Motors LSX V8-asa dolgozik a japán testben, nem kevesebb, mint 1200 lóerővel. A másik játékost már talán jobban ismerjük. Ő Daigo Saito, a japán drift megtestesítője és annak V12-vel felvértezett Lamborghini Murciélagója. A világ egyetlen Lamborghini drift autója. Hiába, Saito garázsában bármi megtörténhet.
Hirdetés

Az egész film tele van újító jelenetekkel, simán átugranak dimenziókat és tereket, úgy, hogy észre sem vesszük. Az biztos, hogy sűrűn forgatták újra a jeleneteket, és nem is egy kamerával, így jöhettek létre a látványos átmenetek. A végső csoda azonban a vágókon múlott. Végre egy film, amiben az autókból is sokat látunk, van időnk feldolgozni mivel állunk szemben. Elérték, hogy ne csak a drift örömködésnek örüljünk, rengeteg a rejtett tartalom. A brit kikötők világát jól megfogták, a snittek és a finoman behúzott hangok, mind a helyükön vannak. Oscar-díjat a vágóknak! Most! Persze az alapanyag is hibátlan volt, amiből dolgoztak. Ja! És a végén egy Stadium Super Truck terepjáró is előkerül, csak a játék kedvéért. No meg, hogy nagyokat dobbantson a sok sok milliós driftgépek között. BROOM BROOM!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?