Az IAA-n jön a Bluemotion csomagos Transporter

Takarékosabb VW Transporter

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy évvel a Volkswagen Transporter (Multivan, Caravelle és California) modellfrissítés után mutatkozik be a sorozat legtakarékosabb tagja.

Kezdjük rögtön a rossz hírrel: csak a legkisebb teljesítményű, 82 lóerős motorhoz kínálják a Bluemotion csomagot a Volkswagen Transporter esetén. A motorleállító rendszer és az energia-visszatáplálásnak köszönhetően fél literrel csökken a szabványos fogyasztást, a 6,8 l/100 km 179 g/km-es CO2 kibocsájtás jelent. A motorikus változásokon kívül különösen alacsony gördülési ellenállású abroncsokat is használnak, és a légellenálláson is finomítottak. Közép távon dupla kuplungos váltóval is szeretnék kínálni a Bluemotion csomagot, azaz nagyobb teljesítményű motorokhoz is elérhetővé akarják tenni. Egyelőre azonban meg kell elégedni a 82 lóerős változattal, ahol 2011 ravaszától nettó 385 euróért lehet majd kérni a fogyasztáscsökkentő csomagot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?