Az igazi zöldséges Merci – pickup a W123-asból

Ilyen Mercit se láttunk még, pedig van, és eladó!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még lehet licitálni a jó eséllyel teljesen egyedi, platós W123-as Mercire, a zöldségesek álomautójára.

Ugye azt mindenki tudja, hogy a zöldséges Merci az 1976-1985 között gyártott W123-ast, azaz a W124-es (a taxis) elődjét jelenti. A nyolcvanas években ugyanis a maszek zöldségesek voltak annyira jó anyagai helyzetben, hogy - használtan - meg tudták engedni maguknak, s az E-osztály ősét jelentő modell nem csak kényelmes, hanem jól terhelhető, elnyűhetetlen autó volt, ahhoz is tökéletes, hogy utánfutót húzzon, netán saját maga szállítson, így hát kedvelték is a zöldség-gyümölcs kereskedők.
Az ebay aukciói között most felbukkant platós példány azonban teljesen egyedi ajánlat, ezt az Egyesült Államokban építették egy '80-as évekbeli Chevrolet El Camino farrészének felhasználásával. A munka állítólag annyira szépen sikerült, hogy még a helyi Mercedes-kereskedésben is elgondolkoztak az alkalmazottak, hogy esetleg gyári kivitelről van-e szó, ám ilyen variánst a Mercedes sosem készített.
Hirdetés

Az alapautó amúgy egy 300 TD (nem turbó, hanem Touring Diesel) volt, ráadásul automata váltóval, s mivel kombiról van szó, szintszabályzós hátsó futóművel és amerikai példányként légkondival. A hirdető mondjuk meg is jegyzi, hogy a nála korábban még működő légkondi most éppen nem szuperál, és a szintszabályzós futómű is fix magasságra van beállva. Viszont legalább - W123-as viszonylatban - alacsony futásteljesítményű a platós példány, még 150 000 mérföld sincs benne. Gyári rádió viszont van, üléseit pedig Recaro kagylókra cserélte a mostani tulajdonos, a gyáriak viszont sajnos nincsenek meg. Mondjuk lehet, hogy ez nem tragédia, amúgy is messze van a gyári állapottól az egyébként állítólag teljesen használható, már nem felfele, hanem lefele nyíló hátsó ajtajú 300 TD. Ha valaki lecsapna rá, április 28-ig licitálhat rá, most épp 8600 dollárnál (~1,9 millió forint) tart az aukció.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?