Az iQ formája nem, csak az anyagminőség változik

Érezhetően javul a Toyota iQ

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minden rendben a világ legkisebb négyüléses autójával, ezért észre se lehet venni a 2011-es modellév változásait. De érezni azért lehet őket.

A vásárlók jól fogadták 2009 elején a Toyota mindössze három méter hosszú, négyüléses autóját, amely a smart ötletét majdnem tökélyre fejlesztve lett elsősorban a hölgyek kedvenc közlekedési eszköze. A Toyota mérnökei egyébként majdnem kardjukba dőltek, mert a folyamatos termékfejlesztés megköveteli tőlük, hogy időről-időre változtassanak valamit az autókon, de az iQ tulajdonosoktól nem igazán jöttek panaszok. Vagy legalábbis nem olyanok, amiket egy modellfrissítés keretében orvosolni lehetne, mint például a tank lapos kialakítása miatt pontatlan üzemanyag-szintjelző. Végül úgy döntöttek, a belső térben használt műanyagokkal játszanak egy keveset, csak hogy elmondhassák: megújult az autó a 2011-es modellévre.

Szemmel látható része az újdonságnak, hogy az üléskárpit eddigi lila cérnájának a helyét ezüst cérna vette át, az ajtókárpitok felső része puhább borítást kapott, és ugyanúgy fekete színű, mint a műszerfal teteje. Fényes fekete betétek gondoskodnak a változatosságról, a középkonzol környékén pedig kontrasztos piros színnel operáltak. A Lounge felszereltség megtartotta az eddigi barna/fekete színekből építkező összeállítást. Októbertől egy új fényezéssel, a bronzbarna gyöngyházfénnyel gazdagodik a választék, de ezzel már tényleg a végére értünk az iQ változásainak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?