Az Opel Grandland is felveszi a márka új arcvonásait

Rengeteg modern extrával és az új Opelek dizájnjával jön a Grandland frissítése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eltűnik az X a nevéből, jön viszont helyette rengeteg extra és a Vizornak hála egy sokkal korszerűbb megjelenés: a frissített Grandland nagyot lép előre kívül és belül egyaránt. Mutatjuk a részleteket!

A Corsa és a Mokka által behozott, "Opel Vizor" fantázianevű új arckifejezéshez az Insignia világítástechnológiája is jár: egységenként 84 diódás mátrix-LED fényszórókkal és 100 méteren belül minden élőlényt felismerő éjjellátó infrakamerával szolgálják az éjjeli vezetés biztonságát.
Hirdetés
A beltérben - ahhoz képest, hogy ez csak egy facelift - igen komoly változásokat eszközöltek, csak nyomokban lehet észrevenni, hogy ugyanazt a héjat rajzolták-alakították újjá. A legkomolyabb eltérés a modern Opelek kétképernyős megoldása (Pure Panel), de a váltókart és annak környékét is újragondolták, hogy egy frissebb, új generációnak kinéző Grandland belteret kapjanak. A megújuló kinézethez néhány menő tech-újdonság is társul, mint mondjuk a 360 fokos kamera, az automata sávtartó és az előttünk haladót (automataváltó esetén) megállás után is követő adaptív tempomat, vagy a kocsit a parkolóhelyről ki- és parkolóhelyre bekormányozni is képes asszisztens. „A Grandland kategóriájában kiemelkedő technológiái és high-tech utastere sok új ügyfél érdeklődését felkeltheti és az autó természetesen nagy teljesítményű hibrid meghajtással is elérhető” - mondta Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója. „ Az új Grandlanddel az Opel tartja magát a márka stratégiájához: dizájnja letisztult és merész, kiemelkedően hatékony és elektromos változata is van. Technológia tekintetében az új Grandland a zászlóshajónkkal, az Insigniával is felér.”
Hirdetés
A hajtásláncokról túl sok infó még nincs, de az Lohscheller nyilatkozatán felül a képekről is jól látszik, hogy a csak belsőégésű motoros változatok mellett - kevéssé meglepő módon - megmarad a konnektoros hibrid is, a fotózott autó ugyanis az utóbbi. A jelenlegi töltögetős változat 1,6 literes, az első kerekeket hajtó benzinmotorral és a hátsó kerekeket hajtó elektromos rendszerrel található meg a konfigurátorban, 300 lóerős összteljesítménnyel. Hogy ez a motor változatlanul marad-e a Vizor mögött is, azt még nem tudni biztosan, de az Opel állítása szerint még a nyáron tájékoztatást adnak a pontos specifikációkról, ősztől ugyanis már a frissített változat lesz rendelhető.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?