Az Opel Zafira nem lesz könnyebb, csak astrásabb

Ősszel jön az átdolgozott Opel Zafira Tourer

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új motorokkal, kicsit átformált külsővel és új szolgálatatásokkal újul meg az Opel Zafira Tourer. A frissített egyterűt ősszel mutatják be.


Az Opel Zafira harmadik generációját, a Zafira Tourert még 2011 őszén mutatták be, négy éve van piacon. Éppen ezért a német gyártó már elérkezettnek látta az időt ahhoz, hogy egy picit belenyúljon az akár hétüléses családi egyterű fizimiskájába. A most megjelent kémfotók alapján, ahogy az ilyen félidős frissítésekkor szokás, az orrát és a farát is átszabják egy kicsit. Persze nem nagyon, éppen csak annyira, hogy az új Astrához jobban igazodjon. Az álcamatrica takarásában új fényszórókat, átrajzolt lökhárítót képzelhetünk el. A hűtőmaszk is az Astra stílusában fog átalakulni, és nagy valószínűséggel elhagyják a fényszórót és a ködlámpát összekötő fekete, bumerángforma műanyag idomot is. Mindezeknél jelentősebb változás, hogy bár a kocsi alapja marad a nemrég leköszönt Astráé, de technikailag közelebb hozzák az újhoz.
Hirdetés


A kategóriatársakénál jóval nagyobb tömeg sajnos így nem fog változni, de azért jobb lesz az újabb Zafira. Opcióként megjelenik a kínálatban az OnStar fedélzeti telematikai rendszer, az eddigi feláras AFL xenon fényszórót meg a modernebb LED-mátrixos IntelliLux váltja. A fedélzeti infotainment rendszer cseréjével végre eltűnik az "ezergombos" középkonzol, helyét a legfrissebb érintésvezérelt rendszer és a nagyobb középső kijelző veheti át. Nincs még hivatalos információ a motorkínálat változásáról, de mivel az újabb dízelek és az 1.6-os turbós benzines már évek óta kaphatók a Zafirához, így kizárásos alapon csak az 1.4-es turbós motorokat cserélhetik le. Az eddigi 120 és 140 lovas változatok helyett az újabb, nagyobb nyomatékú és takarékosabb, 125 és 150 lóerővel kérhető blokk érkezik a kínálatba.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?