Az oroszok helyett a MOL fizet az ukránoknak, újra lesz kőolaj

Napokon belül újraindulhat a vezetékes kőolajszállítás Magyarországra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Technikai okok miatt Oroszország képtelen volt kifizetni az Ukrajnán áthaladó vezeték tranzitdíját, a problémát a MOL hárította el.

Tegnap robbant a hír, hogy immár öt napja nem érkezik kőolaj hazánkba az orosz partnertől. Az üzemanyagellátás a hatósági ár miatt már így is akadozik, a relatíve olcsó benzin és gázolaj hatalmas keresletet generált, amivel nem igazán tudnak lépést tartani a benzinkutak. További probléma, hogy a nyomott ár miatt a kereskedőknek nem éri meg behozni üzemanyagot hazánkba, mivel külföldön jóval drágábban el lehet adni, az utolsó szalmaszálat a Barátság vezetéken érkező kőolaj jelenti. A szállítás megakadása elindította a lejtőn a MOL árfolyamát, de szerencsére az olajtársaság gyorsan reagált, mára sikerült megegyezni az orosz és az ukrán partnerrel. A banki probléma miatt a MOL fizette ki Oroszország helyett a vezeték használatának a díját, Ukrajna ígérete szerint néhány napon belül újraindul a szállítás.
Hirdetés
Egy ilyen leállás rövid távon nem okoz problémát, a MOL több hétre elegendő üzemanyag készlettel és nyers olajjal rendelkezik, emellett Magyarországnak is van stratégiai készlete, amihez nemrég hozzá is kellett nyúlni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?