Az összes MINI különkiadást kap

A MINI Cooper összes változata, illetve a Clubman és a Countryman is egyedibbé válik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még a MINI Cooper villanyváltozata is kap az egyedi kezelésből, így ez az egyik első hétköznapi elektromos autó, amelyik különkiadással rendelkezik.

A MINI nem csak szórakoztató vezethetőségéről híres, hanem a szinte végtelen személyre szabhatóságról is. A konfigurátorban már eddig is annyi változatot lehetett összeállítani a MINI-kből, hogy bőven kitűnhetett a városi tömegből az, aki erre igényt tartott, de három új különkiadással most még a MINI közösségén belül is egyedivé válhatunk. A MINI Cooper három- és ötajtós, valamint kabrió változata a Resolute Editionnel gazdagodik. Az "eltökélt" kifejezést névként használó kivitelek a hagyományosan angolos sötétzöld árnyalatban pompáznak, ez a festés eddig csak a John Cooper Works sportváltozathoz volt elérhető. A fixtetős modellek törtfehér tetőt és visszapillantókat, míg a kabrió fekete visszapillantót (és persze vászontetőt) kap. Ennek a manapság divatos bronz árnyalatú elemek adnak kontrasztot, ilyen színűek a kör alakú első fényszórók keretei, a hűtőrács-keret, a hátsó lámpák karimája, az első kerékjárati ívek mögött elhelyezett oldalsó irányjelző-panelek, az ajtók és a csomagtérajtó kilincsei, a MINI Cooper S modellek esetében pedig az első lökhárító légbeömlőinek keretei és az üzemanyagtartály-sapka. Még több egyediséget kölcsönöznek az autónak a fényes fekete kiegészítők, például a kipufogóvégek. Egyedi a MINI-knél legendásnak számító csíkozás is, és mivel a Cooperből van elektromos változat SE néven, ez is rendelhető Resolute Editionben, így a villanyautók között ez az egyik első spéci felszereltséget kínáló modell.
Hirdetés
A MINI Clubman Untold Edition nevéből fakadóan az idáig el nem mondott, meg nem élt sztorikat igyekszik képviselni, amik még a tulajdonosra várnak. Ezt a modell vásárlói bizonyára értékelik, hiszen a célközönség az extravagáns, egyediséget kereső, az autóját számos különféle alkalomra és feladatra használó személyekből áll. Az Untold Editionnel még inkább a világ tudtára adhatják, hogy ők nem az átlagos kinézetű autókat keresik: a kékeszöld karosszéria és a különkiadás egyedi, John Cooper Works kivitel által inspirált lökhárítói könnyen megkülönböztethetővé teszik a speciális Clubmant. Az autó alján körbefutó, jellegzetes védősáv most először nem fekete, hanem sötétzöld színben pompázik. A motorháztető és a tető közepét díszítő öt keskeny, párhuzamosan rajzolt sportcsík ugyancsak az Untold Edition különkiadás sajátja. A háromdimenziós nyomtatással készült oldalsó irányjelző-panelek különleges formát öltöttek, amely a küszöbtoldatokon és a külső visszapillantó-házakból vetített emblémákban is visszaköszön. Bronz helyett itt sárgaréz árnyalatok vonják magukra a figyelmet a típusfeliratokon, de itt is kap több elem fekete fényezést. A MINI Cooper Countryman Untamed Edition pedig a "szelídítetlen" kalandvágyóknak kedveskedik a terepképességeket még inkább hangsúlyozó megoldásokkal. Ez már egy világosszürke fényezést kapott, ami nem csak a karosszérián, hanem az első lökhárító alá épített, terepjáró-stílusú koptatókon, a légbevezető nyílásokon, a küszöbtoldatokon és a hátsó lökhárító betétjein is megjelenik - ezzel szemben itt is jól néznek ki a fekete részletek, például a MINI emblémák. Az ajtók alsó felén négy darab Frozen Bluestone árnyalatú, átlósan meghúzott dekorcsík hangsúlyozza a különkiadás terepjáró képességeit, miközben még a felnik is egyediek az Untamed Editionön. Miként a küszöblécek, úgy az oldalsó irányjelző-panelek is hegyvidék-ihlette, „Untamed” feliratú grafikai mintát viselnek - utóbbi felirat a különkiadás hátsó oldalablakain is visszaköszön.
Hirdetés
Az autók belterében a bőrrel bevont ülések díszelegnek speciális színekben, miközben a külső részletek jellegzetes árnyalatai, mint a réz, az arany, a fekete vagy a világoskék diszkréten ismétlődnek a szellőzőnyílásokon, a kormánykeréken vagy a dekorbetéteken, és van még menő kontrasztvarrás is. Egyébként felszereltségben a különkiadások nem adnak túl sokat, azokat magunknak kell külön kiválasztani, de a Clubman esetében a csomag része például a LED-es adaptív fényszórópár, ami egyébként extra lenne, illetve mindegyik modell a Driving Modes üzemmódválasztóval érkezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?