Az új Astrával visszajöhet a legendás GSi típusnév

250 lóerővel jön az Opel Astra GSi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szépen jönnek az infók a K szériás Opel Astráról. Az OPC még erősebb lesz, mint volt, ezért helyet kaphat a kínálatban a 250 lovas GSi.


A sportkocsikra és a hot hatchakre különösen kihegyezett angoloktól származik az a hír, hogy a következő Astrával visszatérhet a korábban használt legendás GSi név. Az őszi Frankfurti Autószalonra várt, fogyókúrásan érkező Opel Astra K szériájáról a brit Auto Express hozott le egy érdekes képet. Az eddig látott, álcázott prototípusok helyett egy, az OPC-nél visszafogottabb sportmodellt szimatoltak ki az ottani kollégák. Az eddigi OPC 280 lóerős volt, a K ennél feltehetőleg erősebb lesz, így megnyílik a hely egy picivel gyengébb, de a mindennapokban jobban használható sportmodellnek. A gondolat nem újkeletű, hiszen a Ford is épp így tesz, a szolidabb ST-t a bitang RS alá pozicionálja. A GSi modellnév sem új darab, a csepp-Kadettből is létezett ilyen sportváltozat, de az F Astra után már OPC néven jöttek az erős kompakt Opelek. Előbbiből különösen a GSi 16V volt gyilkos, a könnyű kocsiba ugyanis egy 150 lóerős kétliterest építettek.
Hirdetés


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?