Az új Kacsával bővülhet a Citroën DS-sorozata

Citroën DS2, avagy feltámad a 2CV?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre még nincsenek hivatalos információk, de maga az ötlet nem tűnik halva születettnek: a Citroën DS2 lehetne a 21. századi luxus Kacsa, a modern 2CV.

Egy olasz és egy francia blog szerkesztőjének a fantáziáját is elindította a tavalyi Revolte tanulmány, és arra a végkövetkeztetésre jutottak, hogy a Citroën készül valamire. Úgy hírlik, a következő C1 alapján megszülethet a legkisebb, háromajtós DS1, amely a beugrót fogja jelenti az exkluzív klubba - a 3,6 méter hosszú apróság elsősorban a FIAT 500 orra alá törhetne borsot. Ám a spekulálók azt mondják, a DS1 és a jelenlegi DS3 közötti űrt a DS2 kettő tölthetné ki, amely a C1 platformjára épülhetne, 4 ajtóval, ötszemélyes utastérrel - akár hatalmas vászon- vagy üvegtetővel -, valamint 60 és 100 lóerő közötti benzinmotorokkal, amelyek mellett idővel elektromos hajtás is feltűnhetne. A karosszéria terve szimplán számítógépes grafika, de az arányok a Revolte tanulmányt idézik, a stílus pedig egyértelműen a korábbi népautót, a 2CV-t juttatja az ember eszébe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?