Az új Qashqai után szabadon: kémfotókon a 2022-es Renault Kadjar

Teljes álcában tesztelték a következő Renault Kadjart, íme minden, amit tudunk vagy sejthetünk

A tavalyi év 8 milliárd eurós veszteségességi rekordja után a Renault meghirdette a cég teljes reformjának tervét, amihez természetesen profitra van szükség. Ebben segíthet a Qashqai francia féltesója, a 2022-es Renault Kadjar.

Egy dolog biztos a mai autópiacon: ha egy ismert márka előáll egy új crossoverrel, ami nem rossz, akkor a modell siker lesz. Így gondolkozhatott a Renault is, amikor a tavalyi éves veszteségrekordja után a márka megreformálásába és elektrifikációjába fogtak bele. Természetesen nem arra utalok, hogy új crossoverekkel akarják megváltani a világot, sokkal inkább arra, hogy ezt a megváltást valamiből finanszírozni is kell, erre pedig az új Kadjar igen jó megoldás lehet.
Hirdetés
A 2022-es Kadjar ugyanis jó eséllyel minden lesz, csak rossz nem, hiszen műszakilag a méltán népszerű Nissan Qashqai frissen bemutatott következő generációjának a testvére. Erre utalnak a kémfotók, amelyeken valószínűleg már a gyártásra kész karosszériát láthatjuk téli üzemben kipróbálva. Ez CMF-C platformot is jelenti, ami lehetőséget ad az elektromos hajtás beépítésére is. Kérdés, hogy a Renault hajlandó lesz-e a Qashqaihoz hasonlóan elengedni a dCi emblémát, azaz a márka takarékos dízelmotorjait a modellen. A teljes álca ellenére is jól látszik, hogy valamivel szögletesebb, látványosabb élekkel dolgozó formaterv váltja majd a jelenlegit, illetve az első és hátsó LED lámpatestek dizájnja is teljesen új, kicsit talán a 2020-as Megane Evision tanulmányautó emlékét idézi számomra. Hibrid és lágy hibrid megoldásra biztosan számíthatnak a leendő vásárlók, hiszen a környezetvédelmi normáknak hála ez már szinte elengedhetetlen, és ha most még nem is, de később biztosan jön majd a már említett plug-in változat, amit a platform lehetővé tesz. A franciák bátorságán múlik csak, hogy a kizárólag hatótávnöveló benzinmotorral szerelt elektromos változatot is bevállalják-e, a lehetőség ugyanis ehhez is adott.
Hirdetés
Apró érdekesség még, hogy mindkét elkapott prototípusról hiányzott a tanksapka, illetve hogy a tükrök jóval magasabbra kerültek, mint amire a Qashqai után számítottunk volna. Nagy valószínűséggel méreteiben is jelentőset lép majd az új modell, de ez majd csak a 2021 vége felé várható bemutatón válhat biztossá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?