Az új Suzuki Jimny érdemelte ki az év városi autója címet

A Világ Év Autója díjátadón a Suzuki Jimny is a győztesek között szerepelt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Először nyerte meg a Suzuki a Világ Év Autója egyik díját.

Eddig a Suzuki az egyetlen márka, amely három egymást követő évben is bekerült a legjobb városi autók dobogósai közé, a Világ Év Autója választáson, ám eddig még nem sikerült a győzelem. Most viszont a Jimny bezsebelte az elismerést.
Hirdetés
Ami persze egyrészt érdekes, hiszen a Jimny a kicsi mérete ellenére is egy terepjáró, ám a díj jól mutatja, hogy a városokban is otthonosan mozog. „A Jimny páratlan, kompakt és egyben hamisítatlan terepjáró, amelynek eredeti koncepciójához közel 50 éven át hűek maradtunk. A Jimny számos rajongóval büszkélkedhet szerte a világon, akiket terepen és közúton egyaránt lenyűgöz az autó kiváló teljesítménye és egyedi, funkcionális kialakítása. Örömmel fogadtuk a díjat a modell rajongóinak nevében. Továbbá büszkék vagyunk arra, hogy szenvedéllyel alkotunk izgalmas autókat, amelyek megkönnyítik az emberek mindennapjait” – nyilatkozta Toshihiro Suzuki, aki átvette a díjat. A Jimny egyébként a Dizájn kategória dobogósai közé is bekerült, de győzni végül csak a városi autók kategóriájában tudott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2019.04.20. at 21:21
  Permalink

  Többek között ezért tartom sokkal-sokkal többre ezt a versengést az ultrasznob európai COTY-nél. Ez utóbbinál egy Suzuki az életben nem jutna a döntőnek még a közelébe sem, itt viszont a világ többi részének ítészei tompítani tudják az öreg kontinens kukacoskodását és gőgjét…

  • 2019.04.21. at 02:06
   Permalink

   Szerintem a japánok is meglepődtek a díjon, de hát van elég paraszt városban is, még ha ők nem is kapát meg motorfűrészt akarnak szállítani a Jimnyben.

 • 2019.04.21. at 09:49
  Permalink

  Gratulálok a Suzukinak, mert valóban jó kis autókat gyártanak, de ennél a díjnál már csak az lenne a röhejesebb, ha egy Toyota Land Cruisert jelöltek volna erre a díjra.

Vélemény, hozzászólás?