Az utolsó Shelby Cobra 427 Super Snake 1,7 milliárd forintot ér

Caroll Shelby személyes gyűjteményének egykori ékköve hihetetlen áron talált új gazdára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha feltételezzük, hogy tényleg minden anyit ér, amennyiért el tudod adni, akkor ez az egykoron Caroll Shelby gyűjteményének részét képző Shelby Cobra igen nagy értékűnek mondható. Múlt hétvégén ugyanis elkelt egy aukción, méghozzá 5,5 millió dollárért.

Nemrég írtunk róla, hogy az új Ford Bronco és a Hummer EV legelső példányai a millió dolláros árkategóriában keltek el árveréses keretek közt. Erre most rátromfolt egy szintén egyedi, ám jóval idősebb autó.
Hirdetés
A cikk és az árverés tárgyát képző "CSX 3015" Shelby Cobra 427 Super Snake nem az elsősége miatt értékes, sőt, épp az ellenkezője miatt. A Barrett-Jackson állítása szerint ugyanis az utolsó a maga fajtájából. Az "utolsó előtti" példány, a "CSX 3303" ugyanis megsemmisült, amikor sofőrjével együtt egy szakadékba hajtott, majd a Csendes-óceánba zuhant. A V8-as, kétkompresszoros motor messze túl erős ehhez a könnyű kasznihoz, még akkor is, ha az ereje egy háromsebességes automataváltón keresztül jut el a hátsó kerekekhez. Az autó 1965-ben készült el, végleges formáját pedig 1967-ben kapta. Azóta jól tartja kiemelkedő állapotát, nem csak a motor és a karosszéria egésze gyári, hanem a féktárcsák és a kipufogó is. Ráadásul minden felsorolt részlet kiváló állapotnak örvend. Ez a Super Snake egyébként utoljára 2015-ben cserélt gazdát 5,1 millió dollárért, azelőtt pedig egy 2007-es aukción tűnt fel, akkor 5,1 milliónál csattant a kalapács.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?