Ázsiában talált új otthonra a Dakar Rali, januárban start!

Szaúd-Arábiában rajtol a Dakar 2020 januárjában!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Afrika és Dél-Amerika után Ázsiát is meghódítja a legendás viadal.

Nagyot változott a világ: míg korábban hagyományosan Afrikában rendezték meg a Dakar Ralit, azóta már másodjára szakítottak ezzel a tradícióval. Afrika után ugyanis Dél-Amerikába tette át a sorozat a székhelyét, most viszont Szaúd-Arábiában kerül majd megrendezésre ez az igencsak emberpróbáló megmérettetés. A majd’ 2 hetes viadalra január 5-17. között kerül majd sor, a mezőny a jeddah-i rajtceremóniát követően vág neki a több mint 9.000 km-es menetnek. A terep most sem jelent majd kisebb kihívást, mint eddig: a Vörös-tengertől egészen az Arab-öbölig száguldanak majd, így a versenyzőket a sivatag ezúttal is alaposan próbára teheti, már ami a navigációs képességeket, illetve a vezetési tudást illeti.
Hirdetés
Persze a tapasztalt rókák sem hiányozhatnak majd a mezőnyből. A múlt heti sajtótájékoztatón, ahol kiderült a verseny hivatalos időpontja, olyan sportági legendák képviselték a versenyzőket, mint például Carlos Sainz, Laia Sanz, Giniel de Villiers, Nani Roma, Sam Sunderland és Adrien Van Beveren. Természetesen újra lesz magyar résztvevő a Dakaron: Szalay Balázs személyében az egyik legrutinosabb hazai róka vág neki a versenynek, akinek már 14 Dakar-verseny van a háta mögött. „Teljesen új szeletét fedezhetjük fel a világnak az autóversenyzés által – a helyi terepralisokon kívül senki sem tudja, mi vár ránk Szaúd-Arábiában. De ismerve a hatalmas abu-dzabi és dubai dűnéket, valami hasonlóra számítok – vagyis nehéz, de izgalmas verseny vár ránk januárban.”
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?