B-Max – Meriva ellenfél a Fordtól

Ford B-Max 2011

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2012-től Romániában fogják gyártani a jelenlegi Ford Fusion következő generációját, amely a tervek szerint a B-Max nevet kapja majd.


A szó valós és átvitt értelemben is igaz, amikor azt mondjuk, maximalizmusra törekedik a Ford, mert a kölniek tényleg jó autókat próbálnak készíteni, és a C-Max, illetve az S-Max után jövőre lefelé bővül az egyterű kínálat: küszöbön áll a B-Max. Az európai Fusion kis egyterű nem rengette meg a világot, a legjobb évében, 2007-ben is csupán 82 ezer darabot adtak el belőle, míg az utód B-Max vonatkozásában 150 ezer példánnyal kalkulálnak a németek - ennek érdekében Romániában (Craiova) is beindul majd az összeszerelés 2012-ben. Az Opel Meriva ellenfelének szánt modell a Fiesta padlólemezére épül, és amíg Rüsselsheimben az ellentétes nyíló ajtókkal alkottak figyelemreméltót, addig a Ford hátra tolóajtókat szerelt fel, ami szintén szokatlan jelenség ebben a méretosztályban. Úgy hírlik, a karosszéria a 2009-es genfi tanulmány, az iosis-MAX formavilágából merít igen sok részletet, és a végeredmény tökéletesen bele fog illeni a nagyobb típusokkal kialakított márkaarculatba. Jelen állás szerint a Ford nem tervezi, hogy Észak-Amerikában is piacra dobja a B-Max egyterűt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?