Baj lehet kormánnyal: 8000 Adamot és Corsát hív vissza az Opel

Opel visszahívás: az assistance viszi szervizbe az érintett autókat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vélhetően nincs sok hazai érintett, ugyanis idén május után értékesített kisautóit hívja vissza az Opel.


Sürgős biztonsági visszahívást hirdetett az idén május óta értékesített Adam és Corsa modellekre az Opel. Európa szerte összesen 8000 modell érintett, hazánkban legfeljebb 50 Adam és 800 Corsa ellenőrizendő, ennyit adtak ugyanis el május óta, de az autók egy része lesz csak javítandó. Közleményében arra kéri a tulajdonosokat az Opel, hogy a legcsekélyebb kockázat elkerülése érdekében ne használják autójukat, amíg nem ellenőrzik, hogy abba esetleg nem a hibás kormánykardánból került-e. A hibás alkatrészt a gyártó rutinszerű ellenőrzés során fedezete fel, egyelőre senkinek sincs tudomása arról, hogy az balesetet okozott volna.
A tulajdonosok két mód közül választhatnak, ha ellenőrizni kívánják autójukat. A legegyszerűbb: hívják az Opel Assistance vonalát (06-80-200-940), s akár megy a szervizautó. Készült azonban gyári oktatóanyag is, amivel könnyű kideríteni az autó érintettségét. Első lépésben a forgalmi engedélyben, illetve szélvédő alsó részénél is látható alvázszámát kell ellenőrizni, annak is utolsó 8 karaktere ellenőrizendő. Az Adam esetén az E6077301–E6113446, illetve F6000001–F6006544 közötti példányok, a Corsánál az E6071016-E6118738, illetve E4181031-E4308122 közötti autók ellenőrizendők. Esetükben meg kell nézni (álló, rögzített autónál, a kormány tekerésének könnyítése, a szervomotor táplálása érdekében akár járó motornál) a kormánykerék tekerésével, hogy a kormányoszlop aljánál, a pedálok mögött látható kormánykardánon esetleg nem az 20E4 vagy 20K3 kódsor látható-e. Ha igen, akkor az autóval nem szabad közlekedni, hívni kell a már említett assistance-vonalat, s az Opel védőszárny-szolgáltatása fogja a járgányt szervizbe szállítani, hogy a hibás alkatrészt kicseréljék.
Hirdetés
A visszahívás kapcsán létrehozott oldalán az Opel arra kéri vásárlóit, hogy az említett alvázszám-sorozatokba eső autókkal akkor is látogassanak szervizbe, ha azok kormánykardánján nem a 20E4 vagy 20K3 kódsor látható, ám esetükben lehet "lábon", és természetesen ajánlott időpontegyeztetés után menni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?