Baleset után automatikusan küldi videófelvételét a Mio

Gyorsabb kárügyintézést ígér videófelvételével a Mio - nem nálunk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Mio fedélzeti kamerák gyártója, a tajvani MiTAC Digital Technology Corporation nemrégiben partnerségre lépett a brit Inzura digitális biztosítástechnológiai szolgáltatóval.

A Mio neve ma már talán nem is elsősorban a navigációs készülékek, hanem a minőségi autós fedélzeti kamerák kapcsán lehet ismerős. Maga a fedélzeti kamera hazánkban is erősen ajánlott műfaj, bár nálunk csak biztonsági tartaléknak számítanak egy-egy baleset, illetve az igazunk bizonyítása kapcsán, ám a "hanyatló" Nyugaton már a biztosítási kárügyintézést is felgyorsíthatja a fedélzeti kamera. Arra persze ne számítsunk, hogy a baleset után rögtön jön az SMS (bocsánat, push notifikáció), hogy a biztosító átutalta a kárösszeget, de már majdnem itt tartunk. Miként arról a sajtóközlemény beszámol, a Mio/MiTac és az Inzura együttműködéséből született megoldás lehetővé teszi, hogy a biztosítási szolgáltatók másodperceken belül, minden felhasználói beavatkozás nélkül hozzáférjenek a fedélzeti kamerák baleseti videofájljaihoz. Ezzel azonnal létrejön az Első Kárbejelentés (FNOL), azaz a biztosított ügyfelet ért baleset első bejelentése a szolgáltató felé. Nem kell tehát bajlódni a biztosítóval történő kapcsolatfelvétellel, és a baleset körülményeit sem kell emlékezetből visszaidézni. Ehelyett azonnal elérhető a bizonyíték, így a biztosítók a lehető leggyorsabban hozzáláthatnak a kártérítési igények kivizsgálásához.
Hirdetés
Nálunk azonban marad a hagyományos ügyintézés, amihez persze jól jöhet egy kamerakép. A Mio kamerái sok más mellett Traceable Movements opcióval is rendelkeznek, ez azt jelenti, hogy azonnal észlelik az ütközést, és a felvételt írásvédett fájlba mentik. Ezen kívül a GPS követi a jármű helyét és sebességét, azaz a jó minőségű kép mellett egyéb információkkal is "tanúskodik".
Bár a fedélzeti kamerák eddig is a közlekedésbiztonság fokozását szolgálták, a biztosítókkal való kommunikáció további lehetőséget ad arra, hogy felhívják a figyelmet a veszélyes útszakaszokra, manőverekre. Az persze új kérdéseket vet fel, hogy milyen adatokat, miként továbbíthatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?