Balesetet szenvedett a különleges teszt Merci

Mercedes-Benz B-osztály baleset Kazahsztánban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

30 000 kilométeres útra indult három Mercedes-Benz B-osztály F-Cell tesztautó. Az egyik már biztosan nem ér célba épségben, mert a minap balesetet szenvedett.


2011. január 30-án három darab Mercedes-Benz B-osztály F-Cell üzemanyagcellás tesztautó indult el Németországból, egészen pontosan Stuttgartból, hogy 13 országon (Franciaország, Spanyolország, Portugália, Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Kína, Kazahsztán, Oroszország, Finnország, Svédország, Norvégia, Dánia) keresztül, 125 napon át hajtva 30 ezer kilométert tegyenek meg velük a gyár pilótái. A stuttgartiak célja, hogy bizonyítsák a technológia megbízhatóságát, érettségét, hiszen a B-osztály az első ilyen hajtáslánccal ellátott sorozatgyártású autó. A karaván a napokban érte el Kazahsztánt, ahol azonban baj történt - bár ez nem a Mercedesen múlott. A 3-as számú kocsi balesetet szenvedett, személyi sérülés szerencsére nem történt, de a keletkezett kár következtében a jármű nem folytathatja az utat. A Mercedes-Benz munkatársai csak annyit közöltek, vizsgálják a lehetőségeket, hogy az autót a következő szakaszon, egy arra alkalmas helyen kijavítsák, vagy tartalékjárművet küldenek a lerobbant B-osztály helyett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?