Baranyában vadászott a rendőrségi drón és a trafi, íme a videó!

Mindenféle szabálysértőt fogtak a levegőből az egyenruhások Pécs és Szigetvár között

A Pécs és Szigetvár közötti útszakaszon ellenőrizték elsősorban a gyorshajtást a rendőrök, de emellett több, más jellegű szabályszegés miatt is büntetniük kellett.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság összehangolt sebességmérést tartott február 7-én a Pécs és Szigetvár közötti útszakaszon. Összesen 4399 járművet ellenőriztek, amelynek során nem csak sebességtúllépéssel találkoztak, rengetegen követtek el egyéb szabálysértéseket. Sebességtúllépés miatt 31 esetben, összesen 840 ezer forint értékben szabtak ki bírságot, egy esetben szabálysértési feljelentést tettek, hét esetben pedig az objektív felelősség elve alapján szabtak ki bírságot.
Hirdetés
A rendőrök drónt is bevetettek, így rengeteg más szabálysértést is ki tudtak szűrni. Több esetben intézkedniük kellett a jármű nem megfelelő műszaki állapota, biztonsági öv használatának elmulasztása, záróvonal figyelmen kívül hagyása, illetve a kötelező haladási irányra vonatkozó utasítás megszegése miatt is. Volt olyan járművezető is, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen nem biztosított elsőbbséget a gyalogos részére, de szóródó rakomány és világítás hiánya miatt is intézkedtek a rendőrök. Néhány példát az alábbi videón is láthattok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?