Barrichellónak viszket a tenyere

Az IndyCarban folytathatja a legrutinosabb F1-pilóta

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy ideje sejthető, hogy Barrichello F1-karrierjének annyi, de a sorozat legtapasztaltabb pilótája nem bír magával, s már az IndyCar felé kacsingat.

Amikor a Williams leszerződtette a komoly szponzorháttérrel érkező Bruno Sennát, nagyjából biztossá vált, hogy a szintén brazil Rubens Barrichello F1-es karrierjének annyi.
A 40. életévét taposó Rubinho minden idők legrutinosabbja a maga 322 startjával a száguldó cirkuszban. 1993-ban debütált a Jordannél, majd sorrendben a Stewart, a Ferrari, a Brawn és a Williams következett. A 2007-es szezont leszámítva minden évben szerzett pontot, dobogón 68-szor pezsgőzhetett, győzni 11 alkalommal tudott, pole-ból 14 ízben indult, legjobbjaként kétszer második, kétszer harmadik volt abszolútban. Emlékezetes sikereit Schumacher és Button árnyékában, örökös másodhegedűsként érte el a Ferrarinál és a Brawn istállónál.
Hirdetés

Huszadik F1-szezonját viszont - ülés/állás híján - nem kezdheti meg, így más lehetőségek felé kacsingat: jövőhéten Sebringben vezeti barátja, Tony Kanaan autóját az IndyCar-résztvevő KV Racingnél. Hogy csak tapogatózásról vagy komoly tesztről van szó, egyelőre nem tudni, Barrichello mindenesetre nemrég így fogalmazott a Twitteren: "Úgy érzem, még mindig gyors vagyok. A véremben van a versenyzés!" Tervét még felesége torpedózhatja meg, aki Dan Wheldon tavalyi halálos balesete miatt kérte urát, hogy oválpályán ne versenyezzen. Sebaj, a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad, hiszen messze nem csak oválokon zajlik az IndyCar - április 29-én például épp Sao Paolóban, Barrichello szülővárosában vendégeskedik az észak-amerikai F1.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?