Batmannek és Dobó Katának is van. Vajon mi az?

Létező és képzeletbeli személyek egyaránt a Nissan Juke széles körű konfigurálhatóságát mutatják be

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Limitált szériával ünneplik az új Batman film bemutatóját az Egyesült Királyságban, az ottani tervezésű és gyártású Nissan Juke viszont az itthoni celebek kedvence is.

Hamarosan bemutatják a legújabb Batman filmet, a mozikba március elején érkezik Robert Pattinson főszereplésével. A filmet forgalmazó Warner Bros. Pictures egyik európai központja az Egyesült Királyságban található, így nem meglepő, hogy a Nissan ezt az apropót választotta egy különkiadás piacra dobásához, hiszen Észak-Angliában, Sunderlandben gyártják a Qashqait és a Juke-ot, Londonban pedig tervezőstúdiója is van a japán márkának. A sok angol kötődés ellenére azonban talán hozzánk is eljut az egyedi Juke, összesen 5000 db készül belőle, a szigetország ebből csak 500-at kap.
Hirdetés
A spéci Juke a Kiiro nevet kapta, ami japánul citromsárgát jelent. Ehhez képest főleg sötét árnyalatok dominálnak a városi crossoveren, a karosszéria nagy része egy újfajta szürke színben díszeleg, a 19 colos felnik fényes feketék, míg a tető inkább mattfekete. Utóbbin (és a visszapillantó tükrök házán) egyébként egy egyedi, hátrafelé ritkuló minta is felfedezhető, ezzel az autó suhanását akarták hangsúlyozni. A már említett londoni stúdióban tervezett Kiiro persze nem nélkülözi nevének színét, az első és hátsó lökhárítókon, illetve a küszöbökön sárga csíkok vadítják az autót a frontrész alumínium részletein felül. Belül sem hagyták érintetlenül a Juke-ot, a külsőhöz hasonló tematika várja az utasokat, vagy éppen Batmant, ha lerobbant a Batmobilja. A sötét üléseknek sárga varrás ad kontrasztot, ez megjelenik a középkonzolon, a műszerfalon, az ajtókon és a könyöklőn is. Különkiadás nem lenne egyedi plakett nélkül, ez a Kiiróban a sebváltó mögé, a műszerfal aljára került. Korábban egyébként Kuro és Shiro, azaz fekete és fehér néven is adtak már ki egyedi Juke-okat, azonban ha ezekről lemaradtak volna a hazai vásárlók, nem szükséges aggódni, itthon is vannak divatos konfigurációk. A Nissan hazai oldalán inspirálódhatunk a Dobó Kata, Fluor Tomi, Csobot Adél vagy Lázár séf által összeállított autókból, melyek a személyre szabási lehetőségek teljes palettájának csupán egy piciny részletét teszik ki. Akár a hazai, akár a külföldi különleges Juke-okat nézzük, egyértelmű, hogy rengeteg lehetőség van visszafogott, merész, divatos vagy sportos változatot összerakására.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?