Bear Grylls is besegített a kétmilliomodik Defender megépítésébe

Egyedi példánnyal ünnepli a Land Rover a kétmilliomodik Defendert, amit jótékony célra elárvereznek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A solihulli gyárban elkészült a kétmilliomodik Defender. Az egyedi autót hírességek mellett a cég vezetői kalákában rakták össze.


A Land Rover mi mással, mint egy teljesen egyedi példánnyal ünnepelte a solihulli gyárban összerakott kétmilliomodik Defendert. Ha kukacoskodni szeretnénk, akkor ebben benne van természetesen az 1948 és 1983 közötti összes Series I, II és III, aztán a Land Rover 90/110 és ahogy már negyed százada hívják, a Defender is. A britek kocka terepjárója egy igazi ikon, ami megérdemli a figyelmet. Írtunk a típus búcsúszériáiról is, most megmutatjuk, hogy milyen az, ha egy kocsit több, a gyár szempontjából fontos ember és típusrajongó híresség szögel össze. Az egyedi példányon húzott pár csavart a mindent túlélős műsorából ismert Bear Grylls is, de talán ennél érdekesebb, hogy a kocsi díszítésekor emléket állítottak az eredetmítoszának is.
Hirdetés


A Red Wharf Bay öböl fövenyébe skiccelte fel a a terepjáró formáját az akkori Rover gyár egyik vezetője, Maurice Wilks - így indult a történet. A kétmilliomodik Landy speciális szürke fényezést, fekete felniket és külső díszítőelemeket kapott. A videóban is látszik, ahogy a kerek számot jelölő díszplakettek felkerülnek rá. Olyan részeltekre is figyeltek, hogy a rendszáma S90 HUE legyen, miután az első előszériás autó a HUE 166-ot hordta. A múlt hónapban legyártott autó hivatalosan a Goodwood Festival of Speed rendezvényen mutatkozik be és utána több kiállításon is porondon áll majd. Az autó országjárása decemberig tart, akkor a londoni Bonhams ház aukcióján keresnek neki új gazdát és egyben egy mecénást is, aki az autóért felajánlott összeggel a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége és az állatokat védő Born Free Foundationt támogatja.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?