Beárazták az eddigi legerősebb M5-öt itthon is, mutatjuk mennyi!

Az új BMW M5 CS-t elnézve egyáltalán nem meglepő, hogy családi ház árban mérik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A limitált szériás M5 CS a BMW M GmbH legfrissebb 4,4 literes V8-asát kapja, ami a maga szolid 635 lóerős teljesítményével a cég valaha volt legerősebbje. Ami viszont fontosabb, hogy már rendelhető hazánkban, így az ára is nyilvános.

Az M5 első különkiadását úgy tervezték meg, hogy biztosan elég nagyot üssön: a gyártó állítása szerint ilyen vezetési és utazási élményt ekkora luxusban semmi más nem tud adni, mint amit ők ezzel az autóval kínálnak a benne helyet foglaló egyszerre legfeljebb 4 személynek. Éppen ezért az árát is megkérik,

az M5 CS indulóára hazánkban 60 450 000 forint.

Ezért a pénzért egy olyan autó jár, ami a versenypályára szánt teljesítmény és a hétköznapi használhatóság kompromisszummentes egyensúlyát nyújtja. Ezt szem előtt tartva nyúltak a mérnökök a könnyűszerkezetes karosszéria, a finomhangolt futómű, az aktív differenciálmű és az intelligens összkerékhajtás kombinációjához. A sportosságot hangsúlyozza továbbá, hogy a hátsó sorban ülő két utas is egy-egy önálló ülésben foglalhat helyet, a sofőr pedig Alcantara-borítású BMW M sportkormányt és szénszálas váltófüleket is kap a keze ügyébe. Ezekkel a fülekkel kezelhető a Drivelogic-kal dolgozó, nyolcfokozatú BMW M Steptronic automataváltó, amely a kivételesen magas fordulatszám-tartományig kalibrált V8-assal együttműködve 3 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órás sebességig az autót. Ennél is nagyobb szó, hogy a 200 km/órás érték is csak 10,3 másodperc álló helyből, de még a 300-as tempó sem probléma, ugyanis az M5 CS végsebességét a hajtáslánc vezérlőelektronikája 305 km/órában korlátozza.
Hirdetés
Általában, ha egy autót 60 millió forint feletti áron adnak, akkor az kiemelkedő, és ez alól az új M5 CS különkiadás sem kivétel. Ha tehát valaki úgy dönt, hogy rászánja egy ilyen autóra ezt az összeget, valószínűleg nem fog csalódni abban, amit a bajoroktól kap a pénzéért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?