Beárazták Németországban a Mitsubishi Outlander hibridet

1,9 literes átlagfogyasztást ígér a japán szabadidő-autó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Németországban megkezdődött a konnektoros hibrid Mitsubishi Outlander szabadidő-autó forgalmazása. A kocsit vegyes üzemben 827 kilométeres hatótávval kínálja a japán gyártó.


Nálunk még nem, Németországban azonban már rendelhető a Mitsubishi konnektorból tölthető szabadidő-autója. A Mitsubishi Outlander plug-in hibrid (PHEV) a gyártó sajtóközleménye szerint 100 kilométerenként megelégszik 1,9 liter benzinnel, ha kihasználjuk az akkumulátor utolsó elektronjainak az energiáját is. A motortérben kétliteres, 121 lóerős benzinmotor kapott helyet, ez segít rá az elöl és hátul hajtó egy-egy 82 lóerős (60 kW) villanymotor munkájára. A három erőforrás közös maximális teljesítménye 203 lóerő. A lítiumionos akksi a padlóban kapott helyet, így nem lop el teret az utasfülkéből. Ezeket a benzinmotor mellett háztartási konnektorból vagy gyorstöltőről is táplálhatjuk. Utóbbi 30 perc alatt tölti fel 80 százalékosra, előbbi öt óra alatt közel 100 százalékosra. Belsőégésű erőforrása hatótávnövelő funkciót tölt be, az Outlander PHEV úgy működik, mint az elektromos autóként meghatározott Opel Ampera. Elektromos hatótávja 50 kilométer.
Hirdetés

A kocsit Japánban már az év eleje óta árulják, az európai verzió gyártása augusztusban kezdődött meg. A Mitsubishi Outlander PHEV Intense felszereltséggel 41 990 euróba kerül (12,7 millió forint). A kétliteres, összkerekes, 150 lovas nem hibrid változat tízezer euróval olcsóbb. A hibrid a Nagoya melletti Okazaki gyárban készül, ahol nemrég megduplázták, azaz havi négyezerre növelték a darabszámot. A kocsira már több mint tízezer megrendelés érkezett Európából, elsőként Hollandiában és a skandináv országokban vehetik át az ügyfelek októbertől a hibrid Outlandereket.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?