Bébi Bentayga és bébi Macan jön?

Kisebb SUV típusokat tervez a Bentley és a Porsche

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az aktuális SUV-láz jegyében újabb emelt típusok piacra dobásán gondolkodik a hajdan más vizeken evezett Porsche és Bentley. Kérdés, mikor.

Ki gondolta volna 20 éve, hogy a Porsche és a Bentley egymás vetélytársaként verseng a piacon, ráadásul egy akkor még szinte nem is létező, de e két márkától mindenképpen igen távol álló kategóriában, a szabadidő-autók mezőnyében? Ja, és mindezt házon belül, közös tulajdonosi berkekben teszik, döbbenet. Innen nézve talán már nem is annyira meglepő, hogy a Volkswagen-csoporthoz tartozó márkák mindegyike igyekszik még nagyobb részesedésre szert tenni a SUV-piacon, és ezért újabb típusok bemutatása is felmerült.
Hirdetés
Egyelőre mindkét ötlet csak tervszinten létezik, de valóban jóváhagyást kaphatnak és akkor beindul a megvalósítás gépezete. Egyhamar viszont aligha valósulnak meg a nemes bébi SUV-ok, hiszen a Bentley és a Porsche is aktívan dolgozik más projekteken. A Bentley-nél 2017-ben jön ki az új Continental GT, annak nyitható tetős változata pedig egy évvel később, akárcsak a következő Flying Spur. A Porsche a „kombi” Panamerával rukkol ki jövőre, és emellett kupé kivitelről is pletykálnak. Meg ugye a Cayenne jelenlegi generációja sem húzza már sokáig, s közben tudjuk, hogy jön a Mission E is, és akkor még nem beszéltünk a következő 911-ről, legkésőbb 2019-ben. Akárhogy is legyen, a lényeg, hogy - mint látható -, izgalmas évek elé nézünk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?