Beérkezett a cee’d família háromajtós változata, a pro_cee’d

Három ajtóval is megjött a Kia cee'd

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Párizsba két héttel ezelőtt beszökött az ősz, további két hét elmúltával pedig beszökik a Kia cee'd harmadik verziója, a trükkös írású pro_cee'd.


A háromajtós Kia pro_cee'd képeivel beelőzte a hó végi párizsi bemutatót, az európai Kia szalonokba pedig várhatóan 2013 első félévében érkezik. Az ötajtóst és kombit követő sportosháromajtós változat nem úgy készül, mint a Golf háromajtósa, ahol pusztán az első ajtók megnyújtásával variálták meg a karosszériát, hanem az A-oszloptól hátrafelé teljesen mások a vonások: laposabb a tetővonal, erőteljesebben domborították ki a hátsó kerékjáratokat, s változtak a hátsó lámpák és a harmadik ajtó formája.
Hirdetés
Az autó orr-részén az ötajtóstól eltérő keret veszi körül a ködlámpákat, a hűtőmaszkot és a lámpákat pedig rövidke krómcsíkok kötik össze. Az autó motorválasztékáról egyelőre nincs információnk, de nincs okunk kételkedni abban, hogy a pro_cee'd erőforrásainak kínálata is az ötajtósban dolgozó 1,4 és 1,6 literes benzines és gázolajos egységekre fog épülni. A szlovák Mito Motorsport 2,0 literes, 300 lovas farmotorjának megjelenése nem várható a Kia hivatalos kínálatában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?