Befejezik a Nissan 370Z Roadster gyártását

Csak a Roadster szűnik meg, a Nissan 370Z zárt változata egyelőre gyártásban marad

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan lekerül a palettáról a Nissan 370Z vászontetős változata, mely a koros modell végét is jelezheti.

A Renault-Nissan házasságából egyelőre nem profitál sokat a Nissan, legalábbis a modellek korát tekintve, a kínálat túlnyomó része idősebb típusokból áll. Úgy tűnik, hogy a 370Z sem kerülheti el a sorsát, az idén 10 éves típusból már csak a kupé marad a kínálatban, ám a korát tekintve nem valószínű, hogy még sokáig folytatódna a gyártása. A 2009-ben bemutatott modellen utoljára 2013-ban hajtottak végre frissítést, illetve különleges szériákkal kedveskedett a Nissan a Z sorozat rajongóinak, legutóbb a sportkocsi sorozat 50. évfordulóját ünnepelte egy speciális szériával a Nissan.
Hirdetés
A 3,7 literes V6-os (328 LE, Nismo változatban 344 LE) motorral szerelt, hátsókerékhajtású sportkocsiból az Egyesült Államokban az első évben több mint 13 darab kelt el, tavaly viszont bő 3 ezer darabot mutatott a számláló, közben pedig olyan konkurensek jelentek meg mint a Ford Mustang és a Chevrolet Camaro, ezek a frissebb típusok olcsóbban kínálnak közel ugyanennyi lóerőt. A típus pályafutásának nem csak a kora miatt lehet hamarosan vége, hanem árnyékot vet rá az is, hogy a sportkocsik piaca egyre szűkül, manapság kevésbé keresett ez a kategória, így kérdéses, hogy tovább íródik-e a Z sorozat története.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?