Beindulnak a héten a szentgotthárdi Opel gyártósorok

A héten már újra termel a hazai Opel gyár

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fokozatosan és megerősített egészségvédelmi intézkedésekkel újraindítják a gyártást a szentgotthárdi Opel üzemben.

Természetesen nem tétlenkedtek a PSA csoport szakemberei, miközben állt a termelés a szentgotthárdi Opel gyárban, hiszen a gyártás szüneteltetése alatt megerősített egészségügyi intézkedéseket vezettek be. Ennek is köszönhetően megindulhat a termelés fokozatos és biztonságos újraindítása a következő hetekben. A PSA csoport ugyanis kompromisszumok nélkül cselekszik a munkavállalói és az ügyfelei védelmének érdekében, miközben biztosítja a vállalat fenntarthatóságát.
Hirdetés
„A szentgotthárdi motorgyár termelésének szüneteltetését követően megerősített egészségügyi protokollt vezettünk be a szakszolgálatok támogatásával, valamint szoros együttműködésben a szakszervezetekkel és az Üzemi Tanáccsal. Ennek a rendszernek az április 7-én elvégzett auditálását követően készen állunk arra, hogy 2020. május 13-ával kezdődően fokozatosan és biztonságosan folytassuk a 3 hengeres turbó PureTech benzinmotorok gyártását” – nyilatkozta Grzegorz Buchal gyárigazgató.
Hirdetés
A dolgozók egészségének biztosítása érdekében, többek között az alábbi intézkedéseket vezették be: testhőmérséklet ellenőrzése, tünetek dokumentálása. Maszkok és alkoholos fertőtlenítőszerek biztosítása. Védőszemüveg vagy védőpajzs viselete a munkahelyen. Biztonságos távolság betartása, beleértve a pihenőhelyeket és a padlójelöléssel ellátott közlekedőket is. Ajtók nyitva tartása a kilincsek érintésének elkerülése végett (kivéve a tűzvédelmi ajtókat). A szerszámok és a munkafelületek gyakori tisztítása. Várakozási idő a beszállított termelési anyagok felhasználását megelőzően. A műszakváltások szabályainak módosítása az átfedések elkerülése érdekében. Egyéni közlekedés a munkába, amennyiben ez lehetséges. Maszkok használata és előre meghatározott ültetési szabályok az utazás során.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?