Beindult a Skoda Scala gyártása

A Skoda új kompaktjának gyártása elindult Mlada Boleslavban

Új alapokat és egy új kategóriát is hoz a Scala a Skoda életébe, az Octaviánál kisebb, de helykínálatával közel megegyező kompakt gyártását most indították el.

Elkészültek az első sorozatgyártású Skoda Scalák


Némileg átalakítja modellkínálatát a Skoda, búcsúzik a Rapid és Rapid Spaceback, helyükre érkezik az új Scala, mely minden szempontból új és más. Most először építkezik a Skoda a Volkswagen MQB-A0 padlólemezére, melyre egy az Octavia belső méreteivel rendelkező kompakt csapotthátút építettek. A Scala név lépcsőt jelent, ezzel a gyártó arra utal, hogy most más szintre lépnek. Talán sokan várták volna vissza valamelyik korábbi modell nevét, lehetséges, hogy az új modell méltó lett volna a Felicia névre, de az új elnevezéssel is jelzik a növekedést és a jövőbe tekintést.

Adaptív tempomat, sávtartó, keresztirányú forgalomfigyelő és holttérfigyelő is kerülhet bele


Hirdetés

A Scala gyártása most indult be a gyártó főhadiszállásán, Mlada Boleslavban. Első körben az alapmotorral, vagyis a háromhengeres turbó 95 lóerős verziójával készülnek, de hamarosan beindul a 115 lóerős háromhengeres és a 150 lóerős 1.5 TSI modellek és az 1.6 TDI-k gyártása is. Technológiai mércével is az eddigi legkomolyabb modelljük lesz, sávtartót, holttérfigyelőt, hátsó keresztirányú forgalomfigyelőt és adaptív tempomatot is kaphat, valamint teljesen ledes fényszórókat.

A Rapid helyére érkező modell először a 95 lóerős TSI-vel készül, később a 115 és 150 lóerős verziók gyártását is elindítják

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?