Bejött a hízókúra, már negyedmillió Mini Countryman fogyott

Legördült a sorról a 250 000. Mini Countryman

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A piaci bevezetést követően 2 év fél év telt el, és legyártották a negyedmilliomodik példányt, vagyis évente 100 000 terepes Mini talál gazdára.


Március 12-én kedden a Magna-Steyr grazi összeszerelő üzemében legördült a szerelősorról a Mini Countryman 250 000. példánya. A piaci bevezetéstől számítva 2 és fél telt el, mire elérték ezt a jelentős mérföldkövet az ötszemélyes, négyajtós, nagyméretű csomagtérajtóval ellátott, opcionálisan akár ALL4 összkerék-hajtással is kapható modellváltozattal.
Hirdetés

Ez az első négykerék-hajtással is kapható Mini, melynek 112 lovas Cooper D, 184 lóerős Cooper S és 143 lóerős Cooper SD változataihoz rendelhető ez a kiegészítés, a sorozat csúcsát jelentő, 1,6 literes turbómotorjából 218 lóerőt kipréselő John Cooper Works verzióhoz alapáron jár a 4WD. Tavaly 102 250 Countrymant szállított ki a Mini, és a tavaly eladott Countrymanek 37%-át dízelmotorral értékesítették, ami azért is kiemelkedő eredmény, mert nem minden piacon kaphatók a gázolajos motorral szerelt kivitelek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?