Belső fotókon a BMW elektromos crossovere!

iX5 néven érkezhet az iNext tanulmányautó kész változata a BMW-nél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Villanyautót fejleszt a BMW, az iNext tanulmányautó nyomán készülő iX5-öt már az utcán fotózta egy szemfüles kémfotós.

A BMW elektromos autó flottája hamarosan nagy erőkkel fog bővülni. Az i3 vélhetően utód nélkül tűnik majd el a kínálatból, helyette hagyományosabb elektromos modellek érkeznek majd, első körben az X3-ból, majd a 4-es Gran Coupéból és vélhetően harmadikként jelenik majd meg az új dedikált i modell, az iX5, melyet most az utcán kaptak lencsevégre. Az új modell az iNext tanulmányautó nyomán készül, vagyis egy nagyjából az X5 méreteivel rendelkezdő városi szabadidő-autó, crossover, vagy SUV lesz belőle. Az X5-re csak a hossza és szélessége, valamint neve fog emlékeztetni, ugyanis egyelőre iX5 néven emlegetik. Az új villanyautó alapjait már az a padlólemez adja, mely az új modellek alatt is szerepel, ebbe már hagyományos belsőégésű motornak és elektromos hajtásnak, akkumulátor csomagnak is van helye.
Hirdetés
Az iX5 jelentősen álcázott tesztpéldányát nem csak kívül, de belül is alaposan körbefotózták. Odabent az első és jelentős újdonság a kormánykerék hatszögletű formája, melyen új kapcsolókat is láthatunk, valamint oldalt a karimán egy-egy LED csíkot. A kormány fényjelzései a vezetéstámogató rendszerekhez lesznek köthetőek, az iX5 ugyanis 3-as szintű önvezetésre lesz képes, vagyis a sofőrnek még ott kell ülni és figyelnie a kormány mögött, de már hosszabb időre is elengedheti azt. Érdekes továbbá a középkonzol és az azon lévő iDrive kezelőszerv, mely az eddigiekhez képest még alacsonyabb fő tekerőkapcsolót kapott rezes fényű külső gyűrűvel. Az új megoldás már most csinosnak tűnik, de mellette van egy további érdekesség, a váltókapcsoló szinte teljesen eltűnik, helyén egy egyszerű billenőkapcsolót láthatunk. Számtalan használatbeli és stílusbeli újítást hoz majd az iX5, de egy pár évet még várnunk kell rá.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?