Bemutatkozott a Kia Forte, és nem lett unalmas!

Stingerre emlékeztető dizájnnal érkezik a Kia Forte

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Detoritban bemutatkozott a koreaiak újdonsága, amely nagyobb kényelmet, látványosabb belsőt, jobb fogyasztást és több vezetést segítő rendszert kínál.


Harmadik generációjába lép a Kia kompaktja, amely elődjéhez képest számos helyen módosult. A külső több ponton is a Stingerre emlékeztet, ránézve persze azonnal látható, hogy nincs olyan széles és lapos, a hasonlóság azonban felfedezhető. Ahogy az a generációváltásnál lenni szokott, a méretek tovább nőttek minden dimenzióban. 8 centivel hosszabb és 13 centivel magasabb lett, emellett a hátsó lábtér és a csomagtér is tágasabb lett.
Hirdetés

Odabent szintén visszaköszönnek a Stinger stílusjegyei. A műszerfal mellett két oldalt a kör alakú légbeömlők szintén a csúcs Kiára emlékeztetnek. A központi infotainment rendszer 8 colos érintőképernyőt kapott, amely Android Auto és Apple Car Play támogatással bír. Bluetooth összeköttetés esetén az SMS-eket is képes felolvasni a rendszer. Ha a hangüzenetek helyett zenét hallgatnánk, akkor a 320 wattos Harman Kardon prémium hifi is rendelkezésre áll.

Biztonság szempontjából holttérfigyelő, sávelhagyásra figyelmeztetés, ütközésre figyelmeztető és okos tempomat is a csomag részét képzi. A meghajtásról 2,0 literes négyhengeres benzines gondoskodik 147 lóerővel. A motor Atkinson ciklussal igyekszik kedvező szinten tartani a fogyasztást. A hatgangos váltó mellett egy új fejlesztésű fokozatmentes IVT névre keresztelt egység is választható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2018.01.19. at 23:03
    Permalink

    Sajnos most már egészen biztos, hogy a Ceed is megkapja a műszerfal közepére a prosztó kínai tablet-et. 🙁 Hogy erről mikor fognak lejönni a gyártók? Valamelyik hülye kitalálta (talán a Merci) és az összes marha lemásolta / másolja még mindig …

Vélemény, hozzászólás?