Bemutatták a felújított Lexus GX luxusterepjárót

Átesett a kötelező ráncfelvarráson a nagytestű Lexus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután enyhén megújult a nálunk is kapható Toyota Land Cruiser Prado, a Lexus leleplezte a GX 460 luxusterepjárójának 2014-es modellévre ráncfelvarrott változatát.


Az újratervezett Lexus GX megkapta az IS-ben, LS-ben és GS-ben bevezetett új egyen Lexus arcot, a standard LED-es lámpákat, a nappali fényt és a LED-es ködlámpákat. A monstrum hátsóját is újraszabott fényszórók díszítik, megújultak a lökhárítók, az osztottan hatküllős sportos 18 hüvelykes széria felnik grafitszürkék.
A beltér is frissült, az új szórakoztató- és információs rendszer nyolchüvelykes érintőképernyőn keresztül kezelhető, de finoman áthangolták a középkonzol felületét és betétjeit. A 2014-es évjáratú modell biztonságát holttérfigyelő és hátsó keresztirányú közlekedésre figyelmeztető vezetősegéd javítja. Az ígéretek szerint a nagytestű kocsi városban 15 litert, országúton 11 litert fogyaszt 100 kilométerenként.
Hirdetés
A Lexus közzétette második legnagyobb kocsijának árlistáját is, eszerint a 2014-es GX 460 alapára 49 085 dollár (10,8 millió forint), ami 4710 dollárral (1 millió forint) kedvezőbb, mint az előd belépőmodellé. A legjobban felszerelt Luxury változat navigációval, légrugózással 60 715 dollárba kerül (13,3 millió forint). Az árak nem tartalmazzák a 910 dolláros (200 ezer forint) üzembehelyezési díjat, ahogyan azt itthon sem szokás a vételárhoz írni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?