Bemutatták a Honda Accord Hybridet

Ősztől árulják Amerikában az új hibrid Honda Accordot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Honda hivatalosan is bemutatta a 2014-es szezonra szánt Honda Accord Hybrid fotóit. Az amerikai kereskedésekbe várhatóan szeptember végén érkező szedán alacsony fogyasztási adatokkal kecsegtet.


A gyártó közlése szerint a Honda Accord Hybrid városban 4,8 litert, országúton 5,2 litert, vegyesen 5 litert fogyaszt 100 kilométerenként - ezek jobb adatok, mint amilyeneket az USA-ban piacvezető Camryről közölt a Toyota. Hajtásáról a Honda új fejlesztésű hibrid rendszere gondoskodik, gombnyomásra lehet választani a tisztán elektromos, a hibrid és a benzinüzemű módok között. Elinduláskor és alacsony sebességnél tisztán villanyüzemben a lítium-ionos akkumulátorokról megy az autó, gyorsításkor és ha kell, nagy sebességnél is rásegít a villanymotor. A benzines módozatban direktben hajtja az első tengelyt a benzinmotor. A 124 kilowattos elektromos motor és kétliteres, négyhengeres Atkinson ciklusú erőforrás együttesen dinamikusan mozgatják a japán szedánt. A modellből később konnektorból tölthető (plug-in) verzió is készül, de az látványosabban egyedi dizájnt és 35-40 kilométeres autonómiát kap. A Honda Accord korábbi hibridjében még a V6-os motor dolgozott.
Hirdetés

A hibrid és a csak belső égésű motorral szerelt Accordok között csupán kis különbség van: a fényszórók lencséje és a hűtőmaszk kék színezést kapott, LED-esek a nappali fények, egyedik a felnik és a csomagtérfedélen lévő hátsó szpojler. A kocsit Amerikában gyártják, ez lesz az ohiói üzem első hibrid Hondája, szériában vezetőtámogató rendszerek garmadával szerelik fel. A hibrid árát később közlik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 01:59
  Permalink

  Kifeleltettétek, hogy ez FULL hibrid..

  Először épít ilyet a Honda..

  Kissé lemaradva de szerencsére törve nem a Toyo után.

  Lám lám ismét győzedelmeskedik Atkinson úr !!!

Vélemény, hozzászólás?