Bemutatták a Porsche legújabb kombiját

Kombi, shooting brake, crossover? Minden egyben a Taycan Cross Turismo

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tudom, túlságosan egyszerű lekombizni a Taycan legújabb változatát, ami sokkal inkább egy emelt hasmagasságú shooting brake.

Tisztán villanyhajtású sportlimuzin mellett most már elektromos sportkombija is van a Porschénak. Ahogy a Panamera is megkapta Sport Tourismo néven a shooting brake változatot, úgy a Taycan is, ám azzal a különbséggel, hogy a villanyautó puttonyos kivitele könnyebb terepre is alkalmas. Mutatja ezt a neves is: Cross Torismo. A Cross modellt 30 milliméterrel megemelték, és persze a csomagtere is nagyobb. Alaphelyzetben 44 literes, ám 1200 liter fölé növelhető az űrtartalma. Emellett a hátsó utasok fejtere is 4,7 centit nőtt a Cross Tourismóban.
Hirdetés
Ugyanúgy, ahogy a limuzin, a terepes Taycan is többféle teljesítménnyel kérhető. Létezik 4, 4S, Turbo és Turbo S modell, amelyek ugyanannyi lóerővel bírnak, mint a megfelelő Taycan. Tehát a Taycan 4 Cross Tourismo 476, a 4S már 571, a Turbo 680 és a Turbo S 761 lóerőt tud felmutatni. Az akkupakk viszont azonos mind a négy változatban, szóval egy 93,4 kilowattórás, 800 V-os csomagról van szó. A márkakereskedésekbe nyáron érkezik meg, németországi alapára 93 635 euró, körülbelül 34 millió forint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.03.06. at 12:45
    Permalink

    A visszapillantó tükörben a sofőr egész út alatt csodálhatja a hátsó kerékív domborítását, mert mást biztos nem lát benne. Ehhez már nem holttérfigyelő kell, hanem egy egész NATO-lokátor.

Vélemény, hozzászólás?