Bemutatták Michelisz Norbi tehetségkutatójának nyertesét

Báldi Gergő ülhet igazi versenyautóba Michelisz csapatában

Az e-sportban jártas olvasók valószínűleg hallottak már Báldi Gergőről, hiszen az élvonalba tartozik a szimulátoros világban. Jövőre a valóságban is bizonyíthat.

#NextMichelisz néven indult még tavasszal az a tehetségkutató program, amely szimulátorversenyzők között kereste a jövő nagy autóversenyzőjét. Az ötfordulós, online szimulátor-bajnokságon közel 4500-an vettek részt. Közülük az öt legjobb jutott be a kiválasztás következő szakaszába, amely során laboratóriumi vizsgálat, elméleti és fizikai teszt, pszichológiai és mentális felmérés várt a résztvevőkre, végül pedig két különböző versenyautóval kellett bizonyítaniuk a Hungaroringen. A kiválasztási folyamat végén a túraautó-világkupa (WTCR) tavalyi bajnoka, Michelisz Norbert, a M1RA csapatfőnöke, Bári Dávid, valamint a laboratóriumi felméréseket vezető Matics Zsolt objektív alapokon meghozott döntése alapján Báldi Gergő nyújtotta a legjobb teljesítményt, ő nyerte a tehetségkutatót. Ennek fődíjaként 2021-ben teljes idényben versenyezhet egy gyorsasági bajnokságban, amelynek kiválasztására később kerül sor.
Hirdetés

Báldi Gergő egyébként a világ legjobbjai közé tartozik az e-sportolók között. 2019-ben ő volt a WTCR hivatalos online bajnokságának a győztese, idén pedig két nagy presztízsű nemzetközi sorozatot is megnyert. Előbb a koronavírus-járvány első hullámának idejére kiírt, valódi WTCR-pilótákkal, így többek közt Michelisszel közös e-sportbajnokság első helyezettje lett, majd a szimulátorosok bajnokságában megvédte a tavalyi bajnoki címét.
Hirdetés
Most jön az a rész, amelyet a tévés tehetséggondozókban nem szeretek, amikor megvan a győztes, akit aztán kicsit magára hagynak, és már azon gondolkoznak, ki lesz a következő. Nekem az a célom, hogy Gergő eljusson oda, ahol én is vagyok, és ehhez fontos feladat az anyagi háttér előteremtése. Szeretnénk, ha jövőre egy olyan bajnokságban versenyezne, amely kihívást jelentene neki” – nyilatkozta Michelisz Norbi.Báldi Gergő az, akit kerestünk. Versenyeztetni szeretnénk, bajnokságot szeretnénk vele nyerni. Ő egy olyan tehetség, akivel ezt meg lehet tenni, akiért szívesen vállaljuk a felelősséget, akire azt lehet mondani, hogy nem fogunk szégyent vallani vele egy nemzetközi sorozatban, aki méltón képviseli majd a csapatot, Norbit és az egész országot” – tette hozzá a M1RA csapatfőnöke.
Hirdetés
Két éve komolyan gondolkodtam azon, hogy felhagyok a szimulátorozással, ami ugye az autósportos álmok végét is jelentette volna. Úgy éreztem, hogy talán valami másban kellene megtalálnom önmagam. Most pedig egy valódi autósportos idény előtt állok, óriásit fordult velem a világ, amiért hálás vagyok. Úgy készülök, hogy bármilyen mezőnyben kelljen helytállnom, az autóból és magamból a legtöbbet tudjam kihozni” – mondta a győztes, Báldi Gergő.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?