Bentley-szalon nyílt Bukarestben 

A Coninental GT V8 S modellel ünnepelt a Bentley Bukarestben

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Bentley töretlenül folytatja világhódító útját, amelynek során még egy szomszédunk elesett. Bécs és Kijev után Bukarestben is szalont nyitott a Volkswagen tulajdonában lévő patinás brit márka.


A bukaresti szalon az első romániai kereskedése a Bentley-nek, de nem az első a volt szocialista blokkban, a luxusautókat értékesítik Oroszországban, Lettországban, Litvániában, Csehországban, Ukrajnában, Észtországban és Fehéroroszországban is. Bukarestben 610 négyzetméteres az új autószalon, ahol a jövőben szervizeléssel és alkatrészellátással is foglalkoznak. Kivétel nélkül minden modell rendelhető Bukarestben is, ezentúl nem kell a román gazdagoknak Bécsig elrepülniük, ha egy jó Continental GT kabriót akarnak karácsonyra. A sok celeb és újságíró mellett a megnyitóra igazi sztár is érkezett, a Frankfurtban bemutatott, négyliteres dupla turbós győri motorral szerelt Bentley Continental GT V8 S először tette tiszteletét Kelet-Európában.
A sportkocsi nyitott és zárt tetővel is megvásárolható, motorterében 528 lóerő dübörög, az erőforrás legnagyobb forgatónyomatéka 680 newtonméter, a kupé álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 4,5 másodperc alatt jut el (a kabrió két tizeddel lassabb), végsebessége 309 kilométer/óra (a kabrió két kilométer/órával kevesebbet érhet el). Az utastér luxusához nagy képzelőerő kell, az összkerék-meghajtás Torsen, a váltó nyolcfokozatú ZF, a csomagtartó űrtartalma 358 liter (a kabrió esetén 260 liter).
Hirdetés

A márka negyvenötödik európai kereskedését jó eredmények tudatában ünnepelte a Crewe-i vezetőség. Szeptemberig kilenc százalékos pluszban vannak a tavalyi évhez viszonyítva, 6516 autót adtak át az ügyfeleknek. Kiválóan teljesít Európa, ahol 1081 Bentley-t adtak el, 14 százalékkal többet, mint 2012 első kilenc hónapjában. Amerika továbbra is az első számú piac (2022 autó, 16 százalékos növekedés), Kína gyengült (1264 autó, 17 százalékos esés), de a Közel-Kelet erős (596 autó, 26 százalékos növekedés). Magyarországon idén októberig nem vettek egyet sem, tavaly az első tíz hónapban hármat adtak el itthon magyar rendszámmal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?