Benzines vagy? Akkor van egy rossz hírünk: áremelés jön

Csak a benzin drágul, a gázolaj nem

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

E hét szerdán csak a benzint érinti némi drágulás, a gázolaj ára nem változik.

Miután az előző héten szerdán és pénteken is drágult a benzin és a gázolaj is, e hét szerdán csak a benzin ára kerül feljebb. Múlt héten a szerdai és a pénteki áremelés következtében a dízel ára 10, a 95-ös benziné 12 forinttal nőtt, most szerdán pedig az utóbbi újabb 2 forintos többletet kap - derül ki az MTI piaci forrásból származó információjából.
Hirdetés

A csak a benzint érintő drágulással az átlagárak kiegyenlítődnek: szerdától jellemzően 375 forintos árért lesz tankolható a 95-ös és a dízel üzemanyag is. Bár január óta mind a benzin, mind pedig a gázolaj ára jelentősen, 40-50 forinttal nőtt, az egykori csúcsárak még mindig odébb vannak, hiszen az idei drágulást tavaly szeptember és idén január között csaknem 100 forintos árcsökkenés előzte meg. A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Az autósok továbbra is akár 30-40 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál, így a szerda előtti tankolással elérhető literenkénti 2, 30 literes tankolásnál 60 forintnyi megtakarítás csak adott helyen vásárolva jön ki, s könnyen belátható: a kútválasztáson ezúttal is több múlik, mint a tankolás idején.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?