Beragadhat a gyerek: 3,8 millió ülést hív vissza a Graco

Szorulás miatt a Graco 3,8 millió gyerekülésén cseréli az övcsatot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az is probléma lenne, ha ütközés esetén kioldana az övcsat, de egy égő autóból mentésnél az is gond, ha az megszorulhat. Utóbbi lehetősége miatt szólítja szervizbe 3,8 millió ülését a Graco.

A pánik eloszlatására gyorsan közöljük, hogy nem Európában, hanem az Egyesült Államokban forgalmazott üléseit hívja vissza a Graco. Azok csatjai ugyanis megszorulhatnak, így egy baleset esetén, például égő autóból nehezíthetik a mentést.
A Graco díjmentesen cseréli módosított verziókra a visszarendelt 3,8 millió ülés csatjait. Balesetet eddig egyetlen esetben sem okozott az övcsat, az NHTSA írta elő a cserét, ugyanis fejfájást már tudott okozni a szülőknek: mintegy 80 alkalommal fordult elő a csat megszorulása, volt olyan eset is, amelynél csak az öv elvágása tudta kiszabadítani a gyermeket. A beragadáshoz amúgy az övcsatba beszivárgott folyadék, étel is hozzájárult, ám ezekre fel kell készülni a gyereküléseknél.
Hirdetés
A visszahívásban 11 különféle, 2009-2013 között forgalmazott, az AmSafe Commercial Products Inc. of Elkhart, Indiana csatjával szerelt gyerekülés érintett (Cozy Cline, ComfortSport, Classic Ride 50, My Ride 65, My Ride with Safety Surround, My Ride 70, Size4Me 70, Smart Seat; Nautilus, Nautilus Elite és Argos 70). Fontos kiemelni, hogy csakis gyereküléseket érint a kampány, csecsemőhordozókat nem.
A szakértők szerint az ülések amúgy használhatók, hiszen hibájuk nem okoz közvetlen veszélyt, ám a javítókészletekkel a csatokat mihamarabb ajánlott cserélni, illetve cseréltetni. Európában a visszahívás elvileg csak azokat érinti, akik az Egyesült Államokból származó ülést vásároltak akár az interneten keresztül. A biztonság kedvéért természetesen minden Graco ülés tulajdonosának érdemes ellenőriznie, hogy az nem az említett sorozatokból való-e, illetve nem a fotón is látható csattal szerelt-e.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?