Bernd Mayländer új szolgálati autót kap

Mindjárt kezd a Forma-1, itt vannak a Mercedes-AMG legújabb biztonsági autói

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Forma-1 idén a közelgő nemzeti ünnepünkön startol. Akkor lesz a Mercedes-AMG GT S biztonsági autó első éles bevetése is.


Bernd Mayländer versenyzői karrierje során megnyerte Porschéval a Nürburgringi 24 órás versenyt, neve mégis egészen mással forrt össze. Már tizenötödik éve állandó sofőr a Forma-1 nagydíjakon. Persze nem együléses nyitott kocsival megy, hanem ő vezeti a biztonsági autót. Hű társa a Mercedes-AMG, ami 1996-óta adja a felspécizett csillagos verdákat a sorozatnak. Az SLS AMG-t az idei évtől váltja a nemrég bemutatott Mercedes-AMG GT. A biztonsági autó az 510 lóerős S változat, ami 3,8 másodperc alatt gyorsul 100-ig és 310 km/h a végsebessége
Hirdetés


Mayländer szolgálati autója a boltban megvehetőtől persze több ponton eltér. Speciális ledes fényhídja karbon talpon áll, változtatható a világítás színe, amivel Mayländer jelezni tud a mögötte felzárkózott mezőnynek. Ahogy eddig is, a fényszórók stroboszkópüzemben is tudnak működni és a safety caron is több kamera veszi a versenyt. Az anyósülésen, kocsikísérőként az FIA embere, Peter Tibbetts foglal majd helyet, aki két iPaddel elemzi az autókat. Az autó FIA homológ kommunikációs és vészjelző rendszert is kapott, valamint transzponderrel figyelhetők a telemetriai adatai is. A Nemzetközi Automobil Szövetség főorvosa, Dr. Ian Roberts is új Mercibe ülhet március 15-én. Az orvosi autó a Mercedes-AMG C 63 kombira épül. A sportfutóműves, szintén 510 lovas, de 250 km/h sebességre korlátozott kombit remélhetőleg nem nagyon látjuk a szezonban munka közben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?