Bezárja bochumi gyárát az Opel

A következő Zafira már nem Bochumból érkezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2016-ig készülnek a Zafira buszlimuzinok a németországi létesítményben, azt követően bezárják a gyárat, a munkásokat megpróbálják új helyre költöztetni.


Bezárja nyugat-németországi, Bochumban található gyárát a General Motors. A bejelentés azután érkezett, hogy a vállalat vezetői megerősítették, hogy a Zafira buszlimuzin következő generációját már nem itt fogják gyártani. A modellváltás 2016-ban esedékes, addig még ezen a helyszínen szerelik össze a Zafirákat, de a gyár utódlásáról még nem született döntés. A vállalatcsoport vezetői az európai autópiac visszaesésével és a túlzott gyártókapacitással indokolták döntésüket, de ezzel egy időben arra is kitértek, hogy az itt dolgozókat megpróbálják átszervezni a bochumi raktári egységhez, és az is elképzelhető, hogy egy új alkatrészgyártó üzem felépítésével fogják megakadályozni a tömeges elbocsátásokat. Az Opel vezérigazgató-helyettese, Thomas Sedran így nyilatkozott a bejelentés kapcsán: Németország a legfontosabb piacunk, és 20 000 alkalmazottunkkal márkánk otthona és legfontosabb hátországa. Ez a jövőben is így fog maradni.
Hirdetés
A gyárbezárást a "Drive Opel 2012" konszolidációs program részeként valósul meg, melynek célja, hogy az évtized közepére kihozzák nullára a cég működését: a jövőbe tekintő stratégia részeként 2016-ig 23 új modellel és 13 új motorral lépnek piacra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.30. at 10:08
  Permalink

  Tiszteletem!

  Több portálon is olvastam, a Bochumban kialakult helyzetről, nagyon sajnálatos, hogy ilyen történik egy ilyen hosszú időre visszanyúló gyáróriással. Amit viszont nem értek az az ,hogy a Zafira Tourer hogyan futhat ki 2016-ban mikor abban az évben még nincs 5 éve a piacon? Vagy átviszik máshová a gyártását? Vagy akkor lesz egy nagyobb facelift?

  Válaszukat előre is köszönöm!

  Tisztelettel

  Róbert

Vélemény, hozzászólás?