Bezárnak a független benzinkutak két napra!

Jövő héten várható a független kutak szünetelése

A Független Benzinkutak Szövetsége jelentette be, hogy drasztikus lépésre kényszerülnek az üzemeltetők a jövő héten.

Közleményben jelezte a Független Benzinkutak szövetsége, hogy augusztus 19-én és 20-án nem nyitnak ki a független benzinkutak. Erre azért van szükség az FBSZ szerint, mert az ellátási bizonytalanságok, a hiányok, illetve a ki nem fizetett anyagi kompenzáció miatt már tarthatatlan a helyzetük. A szervezet egyébként 2022 februárjában alakult, feladata a kisebb benzinkutak érdekvédelme. Működésük során már többször is felhívták a figyelmet az ársapka káros hatásaira. A közleményük szerint most szeretnék felhívni a
Hirdetés
figyelmet arra, hogy sok ezer magyar család megélhetése ellehetetlenül önhibáján kívül 2021 november óta. "A MOL 50 %-ra csökkentette le a kiszolgálási volument a kutjaink részére, ennél az oknál fogva nem tudjuk megfelelő módon és akaratunk szerint kiszolgálni a vevőinket. Ezenkívül a jogszabályban rögzített állami támogatást ez év júliusban még nem kaptuk meg, illetve nincs információnk arról, az augusztusi kifizetés mikor várható" - áll a közleményben.A szövetséghez már 400 cég csatlakozott, ami körülbelül 500-600 kutat jelent. Ez pedig a hazai hálózat körülbelül 10-15 százalékát jelenti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?