Bezúzatott egy 300 SL-t a Mercedes

Körme szakadtáig ragaszkodik formáihoz a Mercedes-Benz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem tűri a Mercedes-Benz, hogy modelljeit lemásolják, most egy per megnyerése után bezúzatott egy gyönyörű, sirályszárnyas 300 SL-t.

Az egyik leghíresebb és legáhítottabb autómodell - ha nem épp az - az 1959 és 1963 között 1400 sirályszárnyajtós kupé és 1800 roadster példányban megépített Mercedes-Benz 300 SL. A sorozat értékét nyilvánvalóan ritkasága is meghatározza, így nem meglepő, hogy a Mercedes-Benz, illetve a Daimler konszern nem tud szemet hunyni a hamisítványok felett.
Hirdetés

Most például egy meg nem nevezett német manufaktúrával szembeni pert megnyerve a cégek vezetői szükségesnek érezték, hogy elborzasztásul néhány fotó is megjelenjen arról, nem viccelnek, a hamisítványokat még az esetben is bezúzatják, ha azokon nem szerepel a Mercedes-Benz emblémája, s építői nagybetűvel hirdetik, hogy NEM EREDETI példányról van szó. Utóbbi oka, hogy a forma is a Daimler tulajdona, azt senki sem másolhatja. Lehet szörnyülködni egy kicsit vagy épp örülni, hogy nem hamisítható a legendás forma.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?