Bika a cica ellen – Lamborghini Urus vs. Dodge Hellcat csata

Szerinted melyik a gyorsabb? A Lamborghini SUV vagy az izom-Dodge?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Érdekes összehasonlítást végeztek Kaliforniában. Egy szabadidő-autót küldtek csatába egy szedán ellen. Persze nem akármilyen járgányokról van szó!

Vajon mindig az erősebb győz? Erre keresték a választ a MotorTrend magazin szakijai. A szerencsés flótások kaptak is egy Lamborghini Urust, illetve egy Dodge Challenger Hellcat modellt, amelyekkel utánajárhattak a nagy kérdésnek. Nem is akárhogy, mert nem csak a gyorsulást nézték. Elvitték a két bestiát Laguna Seca legendás aszfaltcsíkjára, ahol aztán tényleg lehet kínozni az autókat az olyan kanyarkombinációkban mint például a Dugóhúzó.
Hirdetés
Az autókban egyébként a V8-as motor a közös pont és nem több. Az Urusban négyliteres egység dolgozik 641 lóerővel és 850 Nm forgatónyomatékkal. Gyorsulása 3,2 másodperc álló helyzetből 60 mérföld/óra tempóra, végsebessége pedig 305 km/h. A Dodge Hellcat Redeye Widebody viszont 6,2 literes motort kapott 797 lóerővel és 957 Nm forgatónyomatékkal! A gyorsulási versenyek igazi királya, bár papíron lassabb kettő tizeddel az Urusnál, a végsebessége viszont 326 km/h. A trükkös aszfalcsíkon azonban teljesen más képességek számítanak. Szerinted ki nyer? Nézd meg az alábbi videóban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?