A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Bingo: ötajtós villanyautó, hárommillió alatt

Használható villanyautó 2,9 millióért? Létezik.

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Itt a bizonyíték rá, hogy az olcsó villanyautó elkészítése nem lehetetlen.

A kínai Wuling márka az elmúlt években több elektromos miniautót is bemutatott kifejezetten alacsony áron, de a Bingo EV nevű modelljük ezeknél többet kínál. Használható méretű, ötajtós karosszériát, méghozzá úgy, hogy az ár továbbra sem kifizethetetlen. Az alapmodellért átszámítva 2,9 millió forintnak megfelelő összeget kérnek, ami villanyautó-viszonylatban nagyon olcsónak számít. Ezért az összgért a 3,95 méter hosszú, 1,7 méter széles és 1,58 méter magas autót 41 lóerős motorral és 17,3 kWh-s akkumulátorral szállítják, ami állítólag 200 km-es hatótávhoz elegendő. Készül egy másik változat is, 68 lóerővel és 31,9 kWh-s akkuval, azzal 330 km tehető meg egy töltéssel. A Kínában is épp csak bemutatott modell iránt állítólag már most komoly érdeklődés mutatkozik: áprilisban állítólag több mint 16 ezer példányt adtak el belőle. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor lehet majd hasonló árfekvésű elektromos autókat kapni Európában is – ilyenekkel kétségtelenül sokkal gyorsabban haladna az itteni autópark elektromosra cserélése is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.05.02. at 12:54
    Permalink

    Ha Európába jönne, akkor Renault majd megtámadja ezt a nevet is? Hasonlít a Twingohoz, és anno a Fiatot támadta a Gingo miatt. Mondjuk a Fiat jól járt, hogy a Panda nevet vitte tovább 2003-ban.

Vélemény, hozzászólás?