Biztos, hogy jön az Audi első egyterűje

Ilyen Audi még sosem volt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kissé árral szemben evezve története első buszlimuzinját építi az Audi, a talán V3 néven várható kompakt egyterű 2016-ban mutatkozhat be.

A brit Autocar magazin úgy tudja, zöld utat kapott Ingolstadtban az MPV-projekt, azaz készül, s minden bizonnyal 2016-ban lép piacra az Audi első egyterűje hétüléses kivitelben is, 4,5 méter körüli hosszúsággal, s a Volkswagen-konszern nyújtott és szélesített MQB padlólemezére építkezve. Prémiummárkától fura, de a népszerű, sportosnak mondott Ford S-Maxot említik, mint konkurenst, de legalábbis jó példát.
Az új modellel új típusnév is debütálhat, állítólag V (mint Vario) betűvel kezdődik majd az Audi MPV-família neve - az első fecske V3 vagy V4 megjelölést viselhet a farán. Előbbi a sanszosabb, hiszen szőrmentén az az új A3-as kompakt lehet a donor, amellyel nyilván motorparkilag is osztozhatnak turbós, közvetlen befecskendezéses benzinesektől a dízeleken át a konnektoros hibridig.
Hirdetés
Érdekes, hogy éppen mostanság kreál "hagyományos" egyterűt az Audi, mikor a crossoverek, a kategóriákat összemosó, nem létező piaci réseket betömködő öszvérek hódítanak, s mikor a konszernen belül is bőven van miből válogatnia a családi modelleket kereső vevőknek - gondoljunk csak a méltán népszerű Volkswagen Touranra. Na nem mintha közben ne lenne elképesztően gazdag az Audi crossoveres palettája: Q3, Q5, Q7, A4 Allroad Quattro, A6 Allroad Quattro is van, s ez csak a jelen, hiszen jön a Q2, megy a bővítés lefelé...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?