BMW 2-es sorozat: a kupé kiváltsága lesz a hátsókerékhajtás

Eltérő platformon jön a 2-es sorozat Coupé és Gran Coupé kivitele

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kisebb BMW modellek sorra állnak át az elsőkerékhajtásra, csupán a 2-es sorozat kupé kivétele tartja magát a hagyományokhoz.

Lassan generációváltáshoz közeledik a 2014-ben bemutatott 2-es sorozat, ami már az új számozási rendszer szülötte, azaz a hagyományos, páratlan számmal kezdődő sorozatok sportosabb változatait immár páros számmal jelölik. A sportosságnak némileg ellentmond, hogy egyterű változatok is megjelentek a 2-es portfóliójában, de mellettük a kupé és kabrió modellek valóban a sportosabb bajor négykerekűek sorát gyarapították. A kettes BMW palettája új modellel is bővül a generációváltással, a 2 Gran Coupé a legkisebb négyajtós kupé lesz a bajorok kínálatában. Az új modell az 1-es BMW-vel egyetemben az UKL platformon jön, ezért adott az elsőkerékhajtás, viszont nem lesz rendes M-es változat, a legerősebb 2 Gran Coupé-ra vágyóknak az összkerékhajtású M235i xDrive (306 LE) modellel kell beérniük.
Hirdetés
A BMW bátran állt át az elsőkerekes hajtásmódra, mivel az 1-es és bizonyos 2-es modellek vásárlóit hidegen hagyja, hogy hol a hajt az autójuk. Üde kivételt jelent ez alól a 2-es Coupé, ahol a vásárlók igénylik a kardántengely meglétét, így a következő generációban is marad a hátsókerékhajtás és a kínálat csúcsára érkező M2 is várható. A korábbi hírekkel ellentétben továbbra is kapható lesz BMW egyterű. Jelen állás szerint a 2 Active Tourer jövőre kaphat utódot, viszont a nagyobb, 7 üléssel is elérhető (így a nagycsaládosok autóvásárlási támogatása miatt a hazai piac számára érdekesebb) Gran Tourer eltűnik a kínálatból, ezzel a lépéssel a SUV modellek irányába szeretnék terelni a vásárlókat a németek. A BMW az új egyes és kettes sorozattal számos választási lehetőséget kínál majd a kisebb bajor prémiumra vágyóknak: a hagyományos ötajtós mellett, egyterű, négyajtós és kupé is érkezik (a kabrió kikerül a kínálatból) a vevők pedig első-, össz- vagy hátsókerékhajtásból választhatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?