BMW 7: nagy arc, kis motor

Egyedi modellt készített a BMW 7-esből az Abu Dhabi Motors

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Különleges modell született az Egyesült Arab Emírségekben: kívülről egyedi színben pompázik a bajorok legnagyobb négyajtósa, de a motorháztető alatt is találni érdekességet.

A speciális modell az erősen megosztó külsejű hetes BMW-ből készült, ami a propelleres márka Individual nevű programja keretében látta meg a napvilágot, amely program lehetővé teszi, hogy részletekbe menően személyre szabhassuk az autónkat, természetesen vaskos felár ellenében. A különleges kivitel fényezése egyedi, ilyen bordó árnyalat nem szerepel a BMW palettáján. A belsőre a visszafogott elegancia jelző illik, bézs és fekete bőr teremti meg a kellemes hangulatot, díszítésként pedig nyárfából készült betét dobja fel a váltó környékét és a műszerfalat.
Hirdetés
Nem csak kinézetében, hanem műszaki téren is érdekes a hetes. Kijelenthető, hogy kettősség jellemzi az autót, ugyanis az egyedi kinézet és a nyújtott tengelytáv mellé négyhengeres motort párosítottak. A kétliteres motor ismerős lehet a 330i és az 530i típusokból, a 730 Li modellben 255 lóerő és 295 Nm nyomaték mozgatja a nyújtott tengelytávú kivitelt, az erő átviteléről pedig egy 8 fokozatú ZF automataváltó gondoskodik. Az autó méretéhez képest szokatlanul pici motor egyébként nem mozgatja rosszul az 5,26 méter hosszú BMW-t, csupán 6,3 másodperc kell a százig gyorsuláshoz. A paletta csúcsán trónoló hetes BMW jelenleg Európában nem érhető el ilyen kombinációban, csak tőlünk keletre, ahol kedvezőbb adózási sávba esik. Egyelőre nem aknázott ki minden lehetőséget a BMW a személyre szabhatóság terén, elképzelhető, hogy sokan hajlandóan lennének akár nagyobb összeget is fizetni kisebb hűtőnyílásokért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?