BMW iV8 – kellett már nagyon a világnak!

Versenyautót faragtak a BMW i8-ból, de még milyet!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW i8 dögös, kissé futurisztikus formája mellé hibrid hajtáslánc dukál. Nem csoda, ha sokan ábrándoztak már arról, valami zajosabb szerkezetet tegyenek bele.

Mint oly sokszor, a látszat csal. Bár a képeken úgy látszik, hogy egy versenyautóvá alakított BMW i8 áll a szemed előtt, valójában egy i8-ra maszkírozott versenyautóról van szó. Hogyan is értem ezt? Nos, a „sziluett versenyautók” táborát erősíti a gép, ami annyit jelent, hogy lényegében egy csővázra szerelt kasztniról van szó, ami ebben az esetben egy i8 hasonmás. Korábban például a skandináv túraautó bajnokságban láthattunk hasonló megoldást, amelyben lényegében ugyanarra a csővázra többféle márka típusának formáját húzták fel.
Hirdetés
Ezt a BMW i8 GT-t egy Hamofa Motor Sport nevű csapat építette Belgiumban, a mozgatásáról azért persze egy BMW motor gondoskodik. Méghozzá egy V8-as, négyliteres egység 540 lóerővel, amit a Z4 GTE versenyautóból vettek kölcsön. Utóbbi ugye, egy GT3-as specifikációjú masina, szóval a V8-as i8-as is hasonló „mutatványokra” képes, mint egy GT3-as versenyautó. Ráadásul az 1,1 tonnás autó hangja is mennyei. Hallgasd csak!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?